Поділитись:

Рада попередньо схвалила скорочення кількості нардепів: позиція волинян

Вівторок, 04 лютого 2020, 15:00
Рада попередньо схвалила скорочення кількості нардепів: позиція волинян

Народні депутати ухвалили постанову про проєкт закону щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України до 300 нардепів.

"За" проголосували 236 народних обранців, – пишуть Українські Національні Новини. 

Законопроєкт №1017 про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України передбачає зменшення конституційного складу Верховної Ради України, закріплення додаткових умов реалізації права бути обраним народним депутатом України та закріплення пропорційної виборчої системи.

Так, законопроєктом передбачається зменшення конституційного складу ВРУ з 450 до 300 нардепів. Окрім того, передбачається, що народним депутатом може бути лише людина, яка володіє державною мовою та постійно проживає на території України не менше останніх п’яти років. Також закон передбачає, що ВРУ обирається за пропорційною виборчою системою.

Окрім того, зазначається, що ВРУ, обрана до набрання чинності цього закону, продовжує виконувати свої повноваження до наступних виборів народних депутатів України.

Народні депутати від Волині проголосували так: Ірина Констанкевич, Ігор Гузь, Ігор Палиця та Вячеслав Рубльов утрималися. 

Олександр Колтунович та Валерій Стернійчук проголосували "за", Степан Івахів  не голосував. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів