Поділитись:

"Бездіяльність поліції не дала завершити демонтажі на Старому ринку", – Луцькрада

Середа, 05 лютого 2020, 10:13

У Луцькій міські раді зазначили, що "бездіяльність та неналежне виконання обов'язків поліції не дала завершити законний демонтаж частини Старого ринку".

Таке повідомлення з’явилося на сторінці Луцькради. 

Луцька міська рада ухвалила рішення, яким комунальному підприємству “Луцькі ринки” припинено право постійного користування земельною ділянкою на вул. Глушець,1. Цим же документом зобов’язано припинити дію договорів оренди торгівельних місць до 02.02.2020 року і очистити до 03.02.2020 року земельну ділянку шляхом демонтажу від розміщених там тимчасових споруд та конструкцій.

Як зазначили в мерії, на ринку – антисанітарія, часто торгівля здійснюється з порушенням санітарних норм. Підприємці масово ухиляються від сплати податків до бюджету. Зокрема, минулого року під час перевірки виявили 50 працівників, які взагалі не оформили трудові відносини і 45 осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без належно оформлених документів. Ще 442 торгові місця взагалі не обстежили, люди з них втекли або ж просто закрили контейнери.

У Луцькраді запевнили, що підприємців Старого ринку неодноразово попереджали про необхідність перевезти тимчасові конструкції та майно, запропонувавши для переїзду місця на ринку “Новий” на пільгових умовах. Напередодні проведення демонтажу посадовцями міської ради було проведено нараду з представниками Луцького ВП ГУНП у Волинській області, ГУНП у Волинській області та патрульної поліції щодо забезпечення безпеки й дотримання громадського порядку.

Увечері 4 лютого департамент муніципальної варти приступив до примусового демонтажу незаконно встановлених конструкцій, однак цьому підприємці завадили.

"Бездіяльність поліції, що перебувала на місці, та неспроможність забезпечити громадський порядок і безпеку призвели до того, що демонтаж завершити не вдалося, а працівники муніципальної варти отримали ушкодження різного ступеня. Одного з них госпіталізовано у нейрохірургічне відділення Луцької міської клінічної лікарні. Пошкоджено й техніку, якою здійснювали демонтаж. Поліція стала на сторону натовпу невідомих осіб, а не закону, та не змогла забезпечити виконання рішення міської ради", – поовідомляють у мерії. 

Відтак міська рада буде порушувати перед Міністерством внутрішніх справ України питання щодо невідповідності займаній посаді начальника ГУНП у Волинській області Петра Шпиги. 

"Кілька сотень громадян, які здійснюють торгівлю, зокрема – незаконну, на самостійно захопленій ділянці не будуть тримати в заручниках усе місто та лучан, які прагнуть бачити на площі перед Замком Любарта гарну, доглянуту, туристично привабливу територію, а не брудний смітник. Осіб, які нанесли тілесні ушкодження працівникам департаменту муніципальної варти та пошкодили техніку для демонтажу, зафіксовано на відеокамеру. Луцькою міською радою будуть спрямовані заяви в прокуратуру для відповідного реагування. Демонтаж буде продовжено до повного виконання рішення міської ради", – йдеться у заяві. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
09 березня 2024
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 січня 2024
12:29
04 січня 2024