Поділитись:

"Топ-маркетолог Victoriaʼs Secret роками домагався моделей", – ЗМІ

Середа, 05 лютого 2020, 22:05
«Топ-маркетолог Victoriaʼs Secret роками домагався моделей», – ЗМІ

Директор з маркетингу компанії L Brands, якій належить Victoriaʼs Secret, Ед Разек роками домагався моделей.

Під час розслідування журналісти поговорило з понад 30 моделями фірми та іншими працівниками, – пише Громадське з посиланням на видання The New York Times.

Ед Разек прийшов у L Brands у 1983 році, пропрацювавши там до 2019 року. Саме він у 90-х створив шоу «ангелів» – модні покази за участі моделей-«ангелів», які стали культурним явищем й зробили Victoriaʼs Secret всесвітньо відомим брендом.

Після цього він став довіреною особою власника компанії Леслі Векснера й фактично другою людиною після нього. Численні співрозмовники видання розповідають, що Разек використовував цю владу, аби домагатися моделей й мститися їм, якщо вони опиралися.

Зокрема під час кастингів Разек пропонував моделям посидіти у себе на колінах. Модель Енді Муїз розповіла, що її перестали запрошувати на покази Victoriaʼs Secret, коли вона не відповіла на залицяння Разека. Так, дівчина зазначила, що коли їй було 19, Разек запросив її на вечерю і по дорозі намагався поцілувати.

Згодом він пропонував їй відправитися у подорож й зокрема написав таке: «Я хочу оволодіти тобою в якомусь сексуальному місці».

Кейсі Кроу Тейлор, колишня керівниця відділу щодо зв’язків з громадськістю Victoria's Secret, заявила, що була свідком подібної поведінки Разека й найбільше її вразило, «наскільки вкоренилася така поведінка».

Вона згадала, як Разек розкритикував її через фігуру й порадив відмовитися від хліба й пасти. Дівчина поскаржилась у департамент у справах персоналу, але це не дало результату. Як зазначає видання, інші скарги також жодним чином не впливали на Разека.

Ед Разек та нідерландська модель Ромі Стрейд на шоу Victoriaʼs Secret, Париж, Франція, 30 листопада 2016 року.Ед Разек та нідерландська модель Ромі Стрейд на шоу Victoriaʼs Secret, Париж, Франція, 30 листопада 2016 року.

Модель Аліса Міллер вважає, що Разек виділяв «токсичну маскулінність». Зокрема він не цікавився показами моделей «великого розміру» та транссексуалів, а під час розмов про різні типи статури казав: «Ніхто не йде до пластичного хірурга й не каже: зроби мене товстим».

Також він часто нагадував моделям, що їхня кар’єра «в його руках».

Троє свідків розповіли виданню, що під час одного з показів Разек сказав відомій моделі Беллі Хадід: «Забудь про трусики». Також він обговорював її груди й поклав руку на промежину іншої моделі.

У пресслужбі L Brands сказали The New York Times, що приділяють увагу корпоративному управлінню й досягнули великих успіхів у цьому.

«Ми шкодуємо про кожний випадок, коли ми не досягли цього», – відповіли в пресслужбі.

Водночас у компанії не заперечили жоден з озвучених випадків.

Сам Разек в електронному листі наголосив, що звинувачення проти нього «категорично не відповідають дійсності, невірно інтерпретовані або вирвані з контексту».

Як зазначає видання, нині компанія «бореться за виживання», бо «не встигла за розвитком сексуальних норм», в яких зараз все більше цінують різні типи статури, колір шкіри та гендерну ідентичність. Рекламні кампанії Victoriaʼs Secret, як і раніше, здебільшого схожі на стереотипні чоловічі фантазії.

У компанії знизились продажі, у зв’язку з чим вона зачиняє магазини, а її акції впали на 75 % у порівнянні з піковою позначкою у 2015 році.

За даними газети, власник L Brands Леслі Векснер розглядає можливість продажу Victoriaʼs Secret.

Слід зазначити, що крім цього, видання дізналося про спроби сексуальної експлуатації моделей Victoria's Secret, або тих, хто хотів туди потрапити, з боку мільярдера Джефрі Епштейна. Він користався знайомством з Векснером й запрошував дівчат нібито на кастинг, а потім намагався зґвалтувати їх. У судових матеріалах йдеться про щонайменше два такі випадки.

Скарги на цю поведінку Епштейна направляли Разеку, але він ніяк не реагував. 

Нагадаємо, самого Епштейна звинувачували у десятках випадках сексуального насильства та секс-торгівлі. 10 серпня 2019 року його знайшли мертвим у камері у в'язниці в Нью-Йорку, де він очікував на суд. Як встановили експерти, мільярдер вчинив самогубство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів