Поділитись:

“Били в голову та спину”, – потерпілий муніципал про нічну сутичку на ринку у Луцьку

П'ятниця, 07 лютого 2020, 12:15

(На зображенні: потерпілий муніципал Андрій Вілюк)

У департаменті муніципальної варти Луцька прокоментували ситуацію з демонтажем кіосків на Старому ринку. Кажуть – діяли в правовому полі. Своєю чергою у міській раді запевняють – переселення ринку продовжать, не зважаючи ні на що.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу "Аверс". 

В департаменті муніципальної варти кажуть, що примусовий демонтаж - це не раптовий захід. Підприємців попереджали завчасно та давали змогу добровільно перевезти павільйони на територію Нового ринку. 

"Форма демонтажу може здійснюватися, якщо дозволяє формат, підняттям конкуструкції або шляхом руйнування. І це записано в нас в положенні та незаборонено законодавством. Міська влада дотрималася усіх норм. Окрім того, ми приїхали проводити демонтаж на день пізніше. Суб’єкти господарювання на власний страх та ризик не вивезли відповідне майно та речі", – зазначила очільниця муніципалів Юлія Сиротинська. 

Інспектори муніципальної варти розповідають, що коли прибули на ринок виконувати рішення міськради, то їх там вже чекали невідомі особи в чорному одязі та балаклавах, які перешкоджали демонтажу та провокували сутички. 

"В якийсь момент підійшло декілька людей та почали зривати шеврони, жетони, шапку. За декілька секунд ззаду були нанесені удари в голову та спину", – розповів потерпілий інспектор відділу демонтажу та евакуації Андрій Вілюк. 

Нейрохірург Луцької міської клінічної лікарні Євген Вольга зазначив, що стан хворого стабільний:

“Поступив до нас з черепно-мозковою травмою. Він отримує належне лікування та проходить планові обстежені". 

Всього до лікарні потрапили троє осіб.

Нагадаємо, що у ніч на 5 лютого, відповідно до рішення Луцькради, співробітники муніципальної варти за допомогою спецтехніки розпочали демонтаж торговельних споруд. Проте протестувальники перекрили рух спецтехніки. Підприємцям давали час до 3-го лютого самостійно й добровільно демонтувати свої кіоски. І попереджали, якщо вони цього не зроблять, то споруди та конструкції класифікуватимуться як самочинно розміщені, а використання земельної ділянки під ці споруди – як самовільне захоплення землі, що передбачає "кримінал". 

Зранку, 5 лютого, підприємці заблокували роботу міської ради, зірвали засідання виконавчого комітету та перекрили вулицю Богдана Хмельницького, спричинивши траснпортний "колапс". Після 6 годин "облоги", вони розблокували посадовців міськради та погодилися на зустріч з очільником Волинської ОДА Юрієм Погуляйком 7 лютого.

6 лютого виконувач обов'язків міського голови Григорій Пустовіт заявив, що демонтаж незаконно встановлених торгових кіосків продовжать, адже перенесення ринку підтримує більшість лучан. Своєю чергою очільниця департаменту мунварти Юлія Сиротинська зазначила, що демонтовувати контейнери будуть таким же способом, що й був. 

7 лютого відбулася зустріч підприємців з очільник ОДА Юрієм Погуляйком.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 червня 2023
11 березня 2023
04 листопада 2022
05 вересня 2022
01 вересня 2022
18 серпня 2022
16:44
11 серпня 2022
16 червня 2022
30 квітня 2022
28 грудня 2021