Поділитись:

Із квітня пацієнти зі скеруваннями від лікарів можуть вільно обирати медзаклад

П'ятниця, 07 лютого 2020, 13:05
Із квітня пацієнти зі скеруваннями від лікарів можуть вільно обирати медзаклад

Реформа вторинної ланки буде складнішою, аніж первинки, адже тут залучено більше закладів та різнопланова допомога. Однак це ті кроки, через які пройшов весь світ.

Про це 7 лютого під час брифінгу повідомив керівник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк.

Станом на 3 лютого контракти з Національної службою здоров’я України за усіма показниками готові понад 84% медичних закладів, які надають спецдопомогу на Волині.

Мар’яна Возниця, директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ, зазначає, що на Волині є 46 закладів, що мають працювати в нових умовах з 1 квітня.

В електронній системі охорони здоров’я зареєстровано близько 98% закладів, підключено до медичних інформаційних систем близько 98% закладів. Це потрібно для того, аби в подальшому НСЗУ могла фінансувати оплату медичних послуг вторинної ланки пацієнтам. Тому, підкреслюють медики, важливо, щоб пацієнти укладали декларації із сімейними лікарями, педіатрами, терапевтами. Це дозволить отримати комплекс безоплатних послуг з 1 квітня.

«Не ліжко, не коридор, не якесь приміщення, а пацієнт в центрі реформи. І куди піде пацієнт, а саме при наявності електронного скерування пацієнт може вільно обирати заклад, де він планує отримати спеціалізовану медичну допомогу, саме туди оплатить послугу НЗСУ», - пояснює Мар’яна Возниця.  

ЧИТАТИ ТАКОЖ МЕДИЧНУ РЕФОРМУ ТУТ: 10 пласких питань про реформу медицини 2020

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів