Поділитись:

У сусідній Польщі – буревій: потрощені автівки, скасовані рейси (фото)

Понеділок, 10 лютого 2020, 13:35

Сильний вітер у Польщі, який дме з вечора 9 лютого, вже встиг завдати шкоди.

Рятувальники понад тисячу разів виїжджали на ліквідацію наслідків стихії. Пошкоджено кільканадцять будинків, понад 50 тисяч користувачів залишилися без світла. Аеропорти скасували планові рейси. Про сильний вітер на його негативні наслідки повідомив у твіттері заступник директора урядового центру безпеки Польщі Гжегож Свіщ, – інформує 24 телеканал. 

"У зв’язку із сильним вітром до 7-ї години ранку Державна пожежна служба зафіксувала на території країни понад 1,1 тисячі викликів", – написав Свіщ.

Із його слів, пошкоджені 15 будинків, три з них – господарського користування. Без світла залишаються 55 тисяч користувачів. Зокрема, у Підкарпатському воєводстві найбільше – 14 тисяч.

Майже у всіх воєводствах Польщі оголошено підвищений, другий рівень тривоги. Він означає появу небезпечних метеорологічних явищ. А також можливі матеріальні втрати й загрозу для здоров’я та життя людей.

Водночас у південних частинах Нижньосілезького та Підкарпатського воєводств на Півдні Польщі оголошено загрозу третього рівня. Вона передбачає, що загроза для життя може бути дуже значною, а матеріальні втрати – надзвичайно великими.

Крім того, через сильний вітер в аеропортах скасували рейси з польських аеропортів до багатьох міст Німеччини, Нідерландів, Бельгії та Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів