Поділитись:

Голова ОДА доручив знищити на Волині цигарки і зняти це на відео

Вівторок, 11 лютого 2020, 10:40

фото ілюстративне 

Голова ОДА Юрій Погуляйко доручив знищити усі тютюнові вироби, які вилучені та зберігаються на складах, відповідно до вироків суду щодо конфіскації контрафактних товарів та подальшої їх утилізації.

Таке розпорядження дав голова Волинської облдержадміністрації за підсумками робочої наради щодо заходів протидії контрабанді та корупції у Волинській області, яка відбулася в ОДА 7 січня, – інформує пресслужба ОДА. 

Зі слів очільника області Юрія Погуляйка, потрібно зробити усе можливе, щоб конфіскована тютюнова продукція повторно не потрапляла на ринок та не переправлялася через українсько-польський кордон.

«Я прошу усіх відповідальних осіб включитися в роботу та відпрацювати це питання. Мене цікавить, де на Волині місця зберігання контрафактних товарів та як відбувається їх знищення після рішення суду. І, будь ласка, знімайте на камеру процес утилізації тютюнових виробів, щоб не було так, що тут ми знищуємо, а вони знову десь з’являються», – наголосив Юрій Погуляйко.

Прокурор Волинської області Тарас Безрукий, своєю чергою, зазначив, що тютюнові вироби, вилучені відпвідно до рішення суду, вже 2 роки не знищуються, бо в області немає для цього відповідних відведених місць.

Тому голова ОДА запропонував в найкоротші терміни знайти найближчий полігон, на якому дозволено знищувати контрафактні продукти та укласти з ними угоду на утилізацію цигарок.

Разом з тим очільник області звернув увагу, що відповідно до рішень суду, вилучається багато побутової техніки, автомобілів, тощо  - їх подальшу долю теж варто прослідкувати.

Зі слів першого заступника начальника Волинської митниці Держмитслужби Миколи Криворучка, найбільше контрафактного тютюну намагаються ввезти на Волинь через митні пости «Доманове» та «Пулимець».  Так, з початку року на митних постах області зафіксовано 56 спроб незаконного переміщення тютюнових виробів загальною вартістю 2 626 363 гривень. Як правило, для цього використовують авто з тайниками. У цьому році конфісковано 16 таких автомобілів.

Для покращення роботи митного контролю, на МП «Ягодин» у січні встановили нову рентгенівську установку, яка поки працює у тестовому режимі. Також запланували реконструкцію митного посту «Доманово».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів