Поділитись:

Правильний «двіж» для мам: у Луцьку стартує проєкт «Пузата мама» (фото)

Вівторок, 11 лютого 2020, 13:35

У Луцьку стартує перший сезон проєкту «Пузата мама», який покликаний підготувати охочих волинянок до пологів та материнства.

Про цей курс майбутньої матусі 11 лютого розповіли організатори із Рівного, де він діє вже 9 років.

Організаторка Оксана Кравець розповіла, що проєкт заснувала у той час, коли сама була вагітною.

«Мені захотілося правильного «двіжу» для мам. Так і виникла ідея створити проєкт у Рівному. Спочатку він був як звичайний конкурс краси, а згодом трансформувався. За 9 років взяли участь у проєкті більше 200 мам», – розповіла організаторка.

Також додала, що за роки існування «Пузатої мами» вдалося довести, що материнство – це класно, модно і що вагітність не повинна обтяжувати жінку.

«Місія нашого проєкту – це підготувати маму і тата до появи найменшого члена сім’ї. Ми готуємо до пологів, демонструємо, що вагітність має бути активною проводимо безліч заходів для наших матусь. Однією із родзинок буде вечірка для вагітних, де жінки будуть їздити містом на лімузині. Будуть класні фотосесії. Зараз ми шукаємо фахівців, які будуть цим всім займатися, налагоджуємо контакти із Луцьком і готуємося до зустрічі із нашими учасницями. Нині подано більше 20-ти анкет вагітних волинянок, які погодилися взяти участь у «Пузатій мамі». Наступного тижня ми проведемо першу організаційну зустріч, де розповімо усі деталі проєкту», – озвучила деталі Оксана Кравець.

Варто зауважити, що курс користується шаленою популярністю у Рівному. До того ж там протягом року відбувається 2 сезони – осінній і весняний. Щосезону там подає анкети близько сотні вагітних рівнянок.

Своєю чергою, співорганізатор сімейного клубу «Пузата мама» Олександр Курсик звернувся до волинських чоловіків.

«Чоловіки, звертаюся до вас: вагітна жінка – це  щось особливе. І коли ви відправляєте її в проєкт «Пузата мама», то будете впевнені, що 2,5 місяці вона буде мати: а) чим зайнятися; б) із ким спілкуватися; в) знайти відповіді на всі запитання, які часто адресуються вам, а ви гуглите. Тут однодумці і суперспеціалісти, тому що є величезні вимоги до людей, які працюють із вагітними. У мене двоє донечок і я відповідаю у нашому проєкті за те, щоб лобіювати, рекламувати і пропагувати участь чоловіків», – розповів співорганізатор.

Також він додав, що був двічі на пологах і його основна мета в проєкті, переконати чоловіків, що страх марний і треба йти на пологи, адже це допомагає дружині, змінює світогляд.

«Немодно «бухати», пиячити і казати: «Класно, у мене народився син чи донечка». Модно бути поряд, допомагати, виконувати функції в пологовому залі, які апріорі дружина не може зробити, бо вона зараз дарує тобі найбільший подарунок у житті», – переконаний Олександр Курсик.

Із його слів, фінансування програми відбувається за рахунок меценатів та забудовників, які активно долучаються до проєкту.

Також про особливості перебігу вагітності, здоров’я малюка та користь «Пузатої мами» розповів акушер-гінеколог, який довгий час був головним лікарем Рівненського міського пологового будинку, а нині працює у Волинському перинатальному центрі, Сергій Сулімовський.

А екс-учасниці проєкту активно закликали волинянок до участі та переконували, що це не просто участь у корисному та цікавому курсі, а й справжня велика родина, яка готова допомогти у будь-який момент дня чи ночі.

Заповнити анкету для участі у проєкті «Пузата мама» можна ТУТ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів