Поділитись:

За два місяці на Волині вилучили контрафакту на сто тисяч гривень

Середа, 12 лютого 2020, 15:00
За два місяці на Волині вилучили контрафакту на сто тисяч гривень

У грудні 2019 та січні 2020 року фахівці територіальних органів ДПС у Волинській області провели 43 фактичні перевірки представників підприємництва, які здійснюють діяльність у сфері обігу підакцизних товарів. Результат контрольно-перевірочних заходів – 64 встановлених порушення.

Про це повідомляє сектор комунікацій головного управління ДПС у Волинській області.

«Фахівці ДПС забезпечують постійний моніторинг ситуації на ринку підакцизної продукції. Саме фактичні перевірки, що проводяться без попередження підприємців, дозволяють своєчасно встановити порушення та вилучити з обігу підакцизну продукцію, що перебуває у незаконному обігу. Зокрема, за результатами проведених протягом двох останніх місяців  перевірок прийнято 67 рішень про застосування фінансових санкцій на загальну суму 4,7 мільйона гривень, а з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 0,1 мільйона гривень», – розповів в.о. начальника головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Саме шляхом проведення фактичних перевірок представників бізнесу і встановлення фактів реалізації контрафактної продукції фахівці податкової значною мірою запобігають реалізації фальсифікату та споживанню неякісної продукції, - констатують в управлінні. 

Наприклад, перевіривши представників бізнесу на предмет дотримання вимог закону у сфері обігу готівки та порядку здійснення розрахункових операцій, податківці встановили 67 фактів  неведення обліку товарних запасів за місцем реалізації. Саме відсутність документів про походження товарів, зокрема, алкогольних напоїв і тютюнових виробів,  може свідчити про їх нелегальне походження.

Оскільки  контрольно-перевірочні заходи управління має право вживати лише до зареєстрованих належним чином суб’єктів господарювання-юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, то про факти нелегального продажу тютюнової та алкогольної продукції громадянами варто інформувати податкову службу письмово. Саме отримані звернення – підстава для проведення перевірок.

Нагадаємо, що про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, можна повідомити  за номерами телефонів у м. Луцьк  (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Волинській області). Своє повідомлення ви можете також надіслати поштою за адресою:  м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024