Поділитись:

Коронавірус: волинські лікарі потренувалися зі спецодягом і матеріалами (фото)

Четвер, 13 лютого 2020, 09:15
Коронавірус: волинські лікарі потренувалися зі спецодягом і матеріалами (фото)

У ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» пройшов семінар-тренінг з питань щодо недопущення занесення і поширення на території Волинської області випадків захворювань, спричинених коронавірусом  COVID-19, виявленим у місті Ухань.

На зустріч були присутні лікарі-епідеміологи, бактеріологи, вірусологи, завідувачі структурними підрозділами, помічники лікарів-епідеміологів та лаборанти, котрі будуть задіяні в проведенні протиепідемічних заходів у разі виявлення  випадку захворювання/підозри на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом COVID-19, – інформує Волинський обласний лабораторний центр. 

На тренінгу розглянули й вивчили алгоритм дій лікарів-епідеміологів при виявленні особи, яка відповідає визначенню випадку COVID-19, порядку інформування та епідеміологічного розслідування; лабораторного обстеження осіб у вірусологічних лабораторіях, які відповідають визначенню випадку COVID-19 для лікарів вірусологів, порядку проведення цих досліджень та направлення відібраних зразків.

Коронавірус: волинські лікарі потренувалися зі спецодягом і матеріалами (фото)

Практично відпрацьовано порядок одягання та зняття засобів індивідуального захисту лікарями-епідеміологами та їх помічниками, порядок використання дезінфекційних засобів та утилізації використаних матеріалів. Проведене розв’язання ситуаційних задач у випадку можливого завезення захворювання, що відповідає визначенню випадку коронавірусу COVID-19.

Коронавірус: волинські лікарі потренувалися зі спецодягом і матеріалами (фото)

Станом на 12 лютого в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, не зафіксовано. Натомість у світі зареєстровано  45 182 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з них – 1 115 летальні. 

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) надала офіційну назву новому коронавірусу, який вже забрав життя понад тисячі людей, – COVID-19. Ця назва замінить відому до цього тимчасову 2019-nCoV. 

У новій абревіатурі «со» означає «корона», «vi» – «вірус», «d» – «захворювання» (від англійської disease), а 19 – 2019 рік, коли були зафіксовані перші випадки захворювання. За словами очільника ВООЗ, цю назва було обрано, бо її легко вимовити, а також тому, що вона не дискримінує жодну країну чи народ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів