Поділитись:

Претенденти на посаду директора "Луцьктепла" представили свої бізнес-плани

Середа, 29 червня 2016, 17:15
Претенденти на посаду директора

Чотири претендента на посаду директора ДКП "Луцьктепло" представили своє бачення проблем підприємства та шляхи їх вирішення.

Конкурс на заміщення вакантної посади проходитиме в два етапи. Про це розповів перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлев 29 червня на засіданні конкурсної комісії з відбору директора ДКП "Луцьктепло".

На першому етапі комісія мала прийняти рішення щодо відповідності чи невідповідності кандидата і допущення його до другого етапу конкурсу.

На участь у конкурсі на заміщення вакантної посади директора ДКП "Луцьктепло" подали документи 4 кандидати:

1. Малютіна Валентина Аркадіївна – громадянка України, 1963 р.н., у 1994 році закінчила Тернопільський інститут народного господарства і отримала повну вищу освіту за спеціальністю "Бухгалтерський облік, контроль і аналіз господарської діяльності". Стаж роботи за фахом на керівних посадах – понад 13 років.

2. Пилипчук Руслан Володимирович – громадянин України, 1986 р.н., у 2009 році закінчив Волинський національний університет імені Лесі Українки і отримав повну вищу освіту за спеціальністю "Правознавство". Стаж роботи на керівних посадах – понад 3 роки.

3. Тихонов Олексій Євгенійович – громадянин України, 1978 р.н., у 2000 році закінчив Вищий заклад освіти "Національна академія управління" і отримав повну вищу освіту за спеціальністю "Фінанси"; у 2012 році закінчив Національний університет харчових технологій і отримав повну вищу освіту за спеціальністю "Теплоенергетика". Стаж роботи на керівних посадах – понад 5 років.

4. Штефан Віктор Михайлович – громадянин України, 1961 р.н., у 1985 році закінчив Український інститут інженерів водного господарства і отримав повну вищу освіту за спеціальністю "Гідромеліорація". Стаж роботи на керівних посадах – 8 років.

Три кандидата повністю відповідали вимогам. Єдине зауваження було до Віктора Штефана, який не мав відповідної освіти. Однак Тарас Яковлев запропонував допустити до конкурсу всіх чотирьох кандидатів.

Валентина Малютіна, яка зараз виконує обов'язки директора ДКП "Луцьктепло" зазначила, що має більше інформації про підприємство, аніж інші кандидати. Саме тому вона розуміє, що перш за все варто налагодити нормальне існування підприємства.

Із її слів, перспективою підприємства є організація проекту ЄБРР (Європейського банку реконструкції та розвитку), який дасть змогу досягнути енергоефективності самого виробництва.

Валентина Малютіна наголосила: окрім фінансових проблем на підприємстві існує ще одна – відтік кваліфікованих кадрів. Тому вона вважає, що варто визначити чіткі показники для структурних підрозділів підприємства, які мають стимулювати працівників.

Не менш важливою, на думку Малютіної, є й покращення інформаційної роботи із споживачами.

"Підприємство має бути більш відкритим. На сайті мають оприлюднюватися хід виконання проекту ЄБРР, щоб зменшити негативний імідж, який має зараз підприємство", – сказала Валентина Малютіна.

Тарас Яковлев зазначив, що комісія отримала лист за підписом 540 працівників підприємства, в якому вони висловлюють свою підтримку щодо призначення Малютіної на посаду директора.

Наступним висловив своє бачення проблем та шляхи їх вирішення Руслан Пилипчук. Він зауважив, що більшість котелень підприємства є збитковими, а котельня на Карбишева, яка постачає 41 % теплової енергії споживачам взагалі підприємству не належить, а є у його оренді.

Він додав, що актуальним завданням є ліквідація підвальних котелень тим більше, що він бачить різні шляхи вирішення цього питання: від встановлення автономного опалення до підключення до загальної мережі.

Ще один кандидат, який приїхав на конкурс із Києва, Олексій Тихонов сказав, що для розвитку підприємства необхідно навчитися грамотно працювати з населенням – знати причини виникнення боргів, фінансовий стан боржника та інше.

"Знаю, що в Луцьку були прецеденти, коли продали квартиру за борги. Так, з однієї сторони це важко, але якщо людина не може заплатити сама за себе, то треба допомагати їй якось заробити гроші на оплату цих послуг", – сказав Олексій Тихонов.

Він зазначив, щоб на посаді директора розпочав свою роботу із знайомства з колективом, а потім провів би фінансовий аудит або ж ознайомився б із існуючим, щоб зрозуміти фінансовий стан підприємства.

"Бачу, що володієте інформацією", – зазначив Тарас Яковлев.

Останнім вийшов доповідати Віктор Штефан, який бачить розвиток "Луцьктепла" у поступовій оптимізації системи теплопостачання.

Члени конкурсної комісії задавали по декілька питань кожному з кандидатів, щоб зрозуміти на скільки вони орієнтуються в питаннях пов'язаних із управлінням підприємством.

Наприкінці голова профкому підприємства Неонілла Слюсар зазначила, що не дивлячись на те, що Валентина Малютіна відмовилася від підтримки колективу, вони все ж вирішили прийти і висловити їй свою підтримку. Адже вважають, що саме Валентина Малютіна найкраще підходить на посаду директора. Тому попросили членів конкурсної комісії підтримати її кандидатуру.

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 квітня 2024
12:37
13 березня 2024
10:55
27 лютого 2024
06 лютого 2024
11:49
06 жовтня 2023
30 серпня 2023
08 червня 2023
11:09
23 травня 2023
18 травня 2023
15 травня 2023