Поділитись:

Показали нові фото, як виглядає коронавірус під мікроскопом

Субота, 15 лютого 2020, 05:46
Показали нові фото, як виглядає коронавірус під мікроскопом

Вчені з Лабораторії Скелястих гір Національного інституту алергії та інфекційних захворювань (NІAІ) у Гамільтоні (штат Монтана) опублікували нову серію знімків коронавірусу Covid-19. Як повідомляє Дзеркало Тижня з посиланням на блог Лабораторії, зразки вірусу надала доктор Елізабет Вітт, а їхні знімки зробила мікроскопіст Елізабет Фішер.

Вчені підкреслюють, що вірус виглядає дуже схожим на MERS-CoV (Коронавірус близькосхідного респіраторного синдрому) і SARS-CoV (Важкий гострий респіраторний синдром). Вони також відзначають, що це не дивно. Виступи на поверхні вірусу, які нагадують корону, дали йому родове ім'я – коронавірус.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Вперше цей коронавірус діагностували у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.

Показали нові фото, як виглядає коронавірус під мікроскопомПоказали нові фото, як виглядає коронавірус під мікроскопомПоказали нові фото, як виглядає коронавірус під мікроскопомПоказали нові фото, як виглядає коронавірус під мікроскопом

Читайте більше про небезпечний вірус з Китаю

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів