Поділитись:

Волинянам пояснили, коли подарунок – це подарунок, а коли – хабар

Понеділок, 17 лютого 2020, 11:10
Волинянам пояснили, коли подарунок – це подарунок, а коли – хабар

Безмежну щедрість при виборі подарунка варто проявляти лише до близьких осіб. Адже якщо ви хочете віддячити уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, то подарунок має коштувати не більш ніж 2 102 грн.

Про це інформує Держпродспоживслужба на Волині. 

Дозволяється приймати подарунки, які відповідають загальновизнаним уявленням про гостинність, крім випадків, передбачених частиною першою статті 23 Закону України «Про запобігання корупції», якщо вартість таких подарунків не перевищує один прожитковий мінімум для працездатних осіб, встановлений на день прийняття подарунка, одноразово. А сукупна вартість таких подарунків, отриманих від однієї особи (групи осіб) упродовж року, має не перевищувати двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатної особи на 1 січня того року, в якому прийнято подарунки (у 2020 році – 4 204 гривні).

Забороняється безпосередньо або через інших осіб вимагати, просити, одержувати подарунки для себе чи близьких їм осіб від юридичних або фізичних осіб:

  • у зв’язку із здійсненням такими особами діяльності, пов’язаної із виконанням функцій держави;
  • якщо особа, яка дарує, перебуває в підпорядкуванні такої особи (керівника).

Чиновникам заборонено приймати подарунки від підлеглих. Тому, аби не завдати своїм керівникам зайвого клопоту у вигляді протоколу про адміністративне правопорушення, не спокушайте їх своїми подарунками, – наголошують у Держпродспоживслужбі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів