Поділитись:

Купівля онлайн, оренда квартир і порятунок родича: як волинян дурять шахраї

Понеділок, 17 лютого 2020, 16:00

До територіальних підрозділів поліції області із заявами про шахрайства за вихідні звернулися жителі Ківерцівського, Горохівського районів та Ковеля.

Про це інформує пресслужба поліції Волині. 

У суботу до Ківерцівського відділу поліції звернувся 60-річний житель Ківерцівського району та повідомив, що 13 лютого через один із інтернет-сайтів замовив деревообробний станок. Постраждалий перерахував 4,3 тис. грн, але товару так і не отримав. Із аналогічною заявою до Ковельського відділу поліції звернулася 37-річна ковельчанка. Шахраї під приводом оренди квартири заволоділи грошима потерпілої в сумі 1,5 тис. грн.

16 лютого до Горохівського відділу поліції звернулася 49-річна жителька району та повідомила, що їй на мобільний телефон зателефонував невідомий чоловік. Зловмисник назвався працівником правоохоронного органу та шахрайським шляхом, під приводом начебто звільнення сина від кримінальної відповідальності за побиття людини, заволодів грошима заявниці в сумі 10 тис. грн. Гроші потерпіла переказала на вказаний шахраями рахунок.

Поліція вкотре закликає громадян бути уважними та обережними. У випадку отримання телефонних дзвінків із сумнівними пропозиціями, пов’язаними з перерахуванням коштів, звільненням родичів від кримінальної відповідальності, правоохоронці просять невідкладно телефонувати за номером служби «102».  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів