Поділитись:

На стратегію розвитку Луцька з бюджету просять 200 тисяч гривень

Четвер, 30 червня 2016, 11:37

Гроші у сумі 200 тисяч гривень, які мали зняти із капітального ремонту ліфтів, хотіли спрямувати на стратегію розвитку Луцька, однак депутати не підтримали цього.

Якщо 200 тисяч гривень на стратегію не вистачить, то додаткові кошти шукатимуть у грантах чи інших джерелах фінансування. Про це розповів перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев під час засідання сесії Луцькради 30 червня.

Він повідомив, що для того, аби зробити стратегію, треба провести якісне соціологічне дослідження, а до цього треба залучати спеціалістів. Також кошти треба на фокус-групи, які мають в результатах своєї роботи відобразити концепцію розвитку міста.

"У мене є домовленість з розробником стратегії Любліна і з фахівцями з Польщі. Їхні гонорари мінімалні, але їм треба приїхати до нас і ніч-другу переночувати. Адже це досить довга й тяжка робота. Стратегію хочемо зробити до кінця року. Сума порахована орієнтовна. І це не є велика сума, як для розробки стратегії", - сказав тарас Яковлев.

Депутат Павло Данильчук зазначив, що не варто знімати кошти з ремонту ліфтів і перекидати їх "невідомо кому".

Тарас Яковлев запевнив, що більше з бюджету на розробку стратегії не буде просити, а шукатиме кошти за допомогою грантів.

Однак депутати Ігор Поліщук та Андрій Козюра сказали, що не варто поспішати з цим питанням і видівляти гроші з бюджету похапцем, а решту ще десь шукати.

Павло Данильук запронував цей пункт виключити з проекту рішення про зміни до бюджету. Його пропозицію депутати підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів