Поділитись:

Ще 11 банків подали заявки на участь у програмі "Доступні кредити 5-7-9 %"

Понеділок, 17 лютого 2020, 23:07

Ще 11 українських банків подали заявки на участь в програмі Кабміну для малого і середнього бізнесу.

Про це йдеться у звіті щодо виконання програми діяльності Кабміну, який оприлюднив Урядовий портал. 

Відповідно до звіту, заявки подали "ПУМБ", "Райффайзен Банк Аваль", "ОТП Банк", "Альфа-банк", "Правекс Банк", "Кредитвест Банк", "Міжнародний інвестиційний банк" (МІБ), банк "Альянс", банк "Львів", "Кредобанк" та банк "Восток".

Зазначається, що протягом першго тижня зі старту програми (3–7 лютого 2020 року) Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співпрацю з чотирма держбанками: "Ощадбанком", "Укргазбанком", "Приватбанком" і "Укрексімбанком".

"Станом на 7 лютого 2020 року в рамках реалізації програми" Доступні кредити 5-7-9% "АБ" Укргазбанк "видав 13 кредитів і 172 заявки знаходяться на розгляді в фінустанови. АТ "Ощадбанк" видав 1 кредит і на розгляді - близько 100 заявок, в "Приватбанку" на розгляді – 1220 заявок, в АТ "Укрексімбанк" – 10 заявок", – йдеться у звіті.

Як повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, через два тижні з моменту запуску програми держбанки видали кредитів на 27 млн грн.

Як повідомлялося, у рамках програми "Доступні кредити" підприємці зможуть отримати кредити на розвиток бізнесу терміном до п'яти років розміром до 1,5 млн грн (за всією групою пов'язаних осіб за весь період дії програми). При цьому держава компенсує підприємцю частину відсотків за кредитом – ставки становлять від 5 % до 9 % річних залежно від кількості створюваних робочих місць із можливістю щоквартального зниження процентної ставки.

Програма розрахована на розвиток бізнесу суб'єктів малого та середнього підприємництва, чисельність працівників яких не перевищує 50 осіб (з урахуванням групи пов'язаних осіб), а річний дохід не перевищує 50 млн грн.

Кредити за програмою "Доступні кредити 5–7–9%" можуть видавати на придбання та/або модернізацію основних засобів, об'єктів нерухомості й транспортних засобів, які використовуватимуть із комерційною та виробничою метою, а також на здійснення будівництва, реконструкції, ремонту в приміщеннях, у яких провадиться основна господарська діяльність (окрім офісних приміщень).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів