Поділитись:

У Луцьку дворічна дівчинка живе в лікарні, бо її мама запила

Вівторок, 18 лютого 2020, 11:27
У Луцьку дворічна дівчинка живе в лікарні, бо її мама запила

У Луцьку через залежність від спиртного жінка покинула дворічну доньку. Даринка Грисюк через батьківську недбалість спершу опинилася у реанімації, а потім – у Луцькій центральній районній лікарні.

Про це пише ІА "Волинські Новини". 

"Вперше маленька Даринка Грисюк потрапила до нас три тижні тому разом із мамою. Точніше, спочатку без неї, а мама з’явилася пізніше. Ця дитина з неблагополучної сім’ї, адже двоє із трьох дітей у цій родині перебувають у стінах притулку для сиріт у місті Рожищі. Так, через недогляд ця маленька дитина потрапила до нас. Мама дівчинки вживає алкоголь, постійно лишала дітей без нагляду. Ми готували все необхідне, щоб передати Дарину в будинок дитини", – розповів заступник головного лікаря Луцької ЦРЛ Олександр Коменда.

Зі слів медика, Служба у справі дітей дала мамі дівчинки ще один шанс. Так, упродовж певного терміну вона повинна була пролікуватися від алкогольної залежності, і забрати дитину додому, показавши лікарям відповідну довідку.

"Звісно, що вона з такою довідкою не з’явилася. І минулої суботи разом з дитиною самовільно покинула відділення. Її знайшли на одній із зупинок у Луцьку в стані сильного алкогольного сп’яніння. Поруч із нею сиділа холодна і голодна Даринка. Дитину госпіталізували до відділення інтенсивної терапії Волинської обласної дитячої лікарні. Там вона пробула два дні, і минулого вівторка її перевели до нас у відділення для оформлення у Будинок дитини", – розповів лікар.

Як пояснив педіатр, медики уже взяли у дитини всі необхідні аналізи для переведення її в Будинок дитини. Є й відповідне рішення від Торчинської громади.

У Луцьку дворічна дівчинка живе в лікарні, бо її мама запила

"Наразі ця дівчинка фактично живе у нас, ми її доглядаємо. Дитинка розумна, хороша. Стан її здоров’я задовільний. Дуже допитлива, грається, ми всі її дуже полюбили. Медичні сестрички її глядять, з ложечки годують. Небайдужі працівники лікарні, та й просто волиняни забезпечили малечу усім необхідним – їжею, одягом, підгузками, іграшками. Мама її, на жаль, не з’являється", – наголосив Олександр Коменда.

У той же час історія Даринки набула широкого розголосу в соціальних мережах. Волиняни і не тільки неабияк перейнялися долею дитини. 

"Цю дівчинку, Дарину Михайлівну, знайшли ми з моєю мамою на зупинці біля Старого ринку. Дівчинка біла поруч з п’яною мамою Світланою. Від дитини було чутно спиртним. Ймовірно, мама поїла дівчинку алкоголем, щоб та не плакала і не заважала їй гуляти. Я і моя мама викликали поліцію – правильно зробили. Це дуже довга історія – ми з поліцією оформили дитину в лікарню. У свої 2 роки і два місяці дівчинка важила 8 кілограмів. Це мене шокувало, я була готова розірвати її маму. Я це все розповідаю, щоб ви зрозуміли, що такій матері дитини повертати не можна. Так, у Даші тепер з’явився шанс вижити, але коли її повернути такій матері, цього шансу у неї не буде", – розповіла волинянка Лідія Зайчук.

Жінка зазначила, що бачила на власні очі стан мами Даринки в той вечір, і це було жахливо. 

"Я за те, щоб діти залишалися з батьками, але не в цьому випадку", – розповіла пані Лідія.

Віра Домбровська, яка перебуває зі своїм сином у тому ж відділенні районної лікарні, що й Даринка, також розповіла про дівчинку.

"Так сталося, що я разом із сином потрапила до цієї ж лікарні і зустріла цю дівчинку там. Якби ви знали, яка ця дівчинка щира і розумна! А як гарно віршик розказує! Бажаю цьому маленькому сонечку знайти люблячих батьків", – зазначила жінка. 

Натомість волинянка Оксана Бутеєць шукає інформацію про місцеперебування Світлани Грисюк.

"Дайте знати, хто володіє інформацією про місце перебування мами. Їй 25 років. Приходила в лікарню. Ще не все втрачено, потрібно їй допомогти. Йдеться про допомогу психолога та нарколога. Трьом діткам в інтернаті ніхто мами не замінить, не подарує уваги і любові", – зазначила вона. 

Так чи інакше, але щойно будуть готові усі необхідні лабораторні дослідження, Даринку, ймовірно, переведуть до Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини "Малютка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів