Поділитись:

На волинському озері з «нічийних» сіток звільнили карасів (фото)

Вівторок, 18 лютого 2020, 13:44

За тиждень на Волині зафіксували 29 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це повідомляє пресслужба рибоохоронного патруля.

У період з 10 по 17 лютого 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 29 порушень. Так, склали 15 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), сім – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення) та один – за ч. 1 ст. 85-1 (продаж заборонених знарядь лову).  Оформили шість актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучили 14 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено три кг водних біоресурсів та шість од. заборонених знарядь лову (сітні). Накладено штрафів на суму 748 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1785 грн», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

11 лютого зафіксували два порушення на Ковельському водосховищі поблизу Ковеля: там у двох громадян знайшли заборонені знаряддя лову – три «екранами». Порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству.

На осіб оформили протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також з рибалками провели масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення Правил рибальства.

14 лютого під час рибоохоронної роботи на оз. Синове Старовижівського району знайшли безхазяйне майно. Вилучили три риболовецькі сітки. У сітках було 35 карасів. Живу рибу повернуто у природне середовище. 

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів