Поділитись:

На Волині двоє п'яних водіїв "нарвалися" на кримінал через хабар поліцейським (фото)

Вівторок, 18 лютого 2020, 17:48
На Волині двоє п'яних водіїв

За спробу підкупити поліцейських двом волинянам загрожує кримінальна відповідальність.

Про це повідомляє Ковельський відділ поліції Волинської області.

Зловмисники керували транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння. Намагаючись уникнути відповідальності, правопорушники пропонували поліцейським гроші. 

У суботу, 15 лютого, до Ковельського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Дарівка автомобіль в’їхав у паркан і втік із місця пригоди. Поліцейські  встановили, що правопорушення скоїв 39-річний місцевий житель, керуючи автомобілем марки «Москвич» у стані алкогольного сп’яніння.

Внаслідок ДТП ніхто із людей не постраждав.

Під час перевірки водія на факт перебування його в стані алкогольного сп’яніння алкотестер зафіксував результат –  2,82 % проміле, що в понад 14 разів перевищує допустиму норму. 

Поліцейські складали адміністративні матеріали за скоєні водієм правопорушення, натомість водій, аби уникнути відповідальності намагався підкупити правоохоронців.

Співробітники поліції викликали слідчо-оперативну групу для оформлення факту кримінального правопорушення. На водія також склали протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП (керування автомобілем у стані сп’яніння) та виписали постанови за  ч. 1 статті 122-4 (залишення водіями дорожньо-транспортної пригоди), ч. 2 статті 126 КупАП (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та ст. 124 КупАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць).

На Волині двоє п'яних водіїв

Цього ж дня в селі Любитів Ковельського району виявили 35-річного місцевого мешканця, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Під час перевірки алкотестер драгер зафіксував результат –  2,99 % проміле.

Аби уникнути адміністративної відповідальності, водій надавав поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 2 тис. 400 грн. На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Факт правопорушення зафіксували, гроші вилучили.

За обома фактами відомості поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 статті 369 (Надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Поліція Волині нагадує: пропозиція чи надання неправомірної вигоди службовій особі карається штрафом від 8,5 тис. грн до 12 тис. 750 грн або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00