Поділитись:

Літак з українцями з Китаю сяде у Львові: що далі

Середа, 19 лютого 2020, 09:00
Літак з українцями з Китаю сяде у Львові: що далі

Львівський аеропорт підтвердив, що літак, яким повернуть українців з Уханю, приземлиться саме у них.

Боїнг компанії "SkyUP " сяде у Львові вранці 20 лютого. Перед тим здійснить проміжну посадку в Алмати. У списках для евакуації – півсотні наших співвітчизників та три десятки іноземців, – інформує ТСН. 

Чотирма автобусами під охороною поліції та Нацгвардії перевозитимуть до місця карантину евакуйованих з Уханя українців. Аби не провокувати паніки, не кажуть лише одного, де розмістять цих людей. Стало відомо лише, що це може бути десь у Львівській області. Адже саме у Львові приземлиться літак.

Зі слів директора тамтешнього аеропорту, борт сяде на окремий перон, неподалік військового аеродрому, подалі від інших терміналів. Евакуйованих українців оформлять за спрощеною процедурою і з трапу одразу посадять в автобус. Присутність персоналу буле мінімальна. Працівникам аеропорту нададуть захисні біокостюми. Санітарна служба надасть необхідне захисне оснащення та проведе дезінфекцію. Тим, хто збирається влаштовувати протести, пригрозив Зеленський.

"Ми забираємо своїх громадян, які є такими ж громадянами України, як і ми. З приводу цих «політичних таваріщєй» я хочу вам сказати правду: якщо будете перекривати дороги і підбурювати людей – ми привеземо всіх наших громадян, а ми обов’язково привеземо їх додому – це наш обов’язок конституційний і людський – особисто привезу наших громадян в Конча-Заспу в їхні особняки", – каже Зеленський.

Українці, які понад три тижні чекають повернення додому, уже підписали згоду на проходження 14-денного карантину. У Міністерстві охорони здоров’я наголошують, ідеться про ізоляцію здорових людей. Тих, у кого буде температура чи кашель – на борт не візьмуть. Якщо вже в Україні в когось із них виявлять захворювання, то ізоляція продовжиться ще на 14 днів із моменту підтвердження. Де саме триматимуть хворих не кажуть.

У Всесвітній організації охорони здоров’я відстежують закономірності поширення та перебігу недуги. Уже відомо – найменше на новий коронавірус хворіють діти. Найуразливіші перед смертельною недугою – люди старшого віку та пацієнти з хронічними хворобами. Одужав наразі кожен п’ятий з інфікованих. Прогноз лікарів ще оптимістичніший.

"У понад вісімдесяти відсотках хвороба минає без ускладнень і вони одужують. У 14 – виникає пневмонія та складнощі з диханням. Близько 5 процентів мають критичні захворювання. І лише для двох процентів – вірус смертельний", – зазначив Тедрос Аданом Гебрейсус. 

Загалом кількість жертв коронавірусу вже перевищує 1870 осіб, іще понад 73 тисячі інфіковано. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 квітня 2024
09 квітня 2024
23 березня 2024
11 березня 2024
08 березня 2024
27 лютого 2024
22 лютого 2024
15 лютого 2024
07:17
12 січня 2024