Поділитись:

Як Аральське море: свіжі фото Світязю, які шокують

Четвер, 20 лютого 2020, 08:45
Як Аральське море: свіжі фото Світязю, які шокують

Озеро Світязь зараз схоже на Аральське море. 

Таку аналогію провів журналіст Денис Казанський. Він опублікував свіжі фото Світязю на своїй сторінці у фейсбуці. 

"Ось так, наприклад, зараз виглядає озеро Світязь на Волині. Рік тому тут була вода. А он там, де на фото парасольки та пірс, був берег. Узбережжя Світязю тепер місцями нагадує колишнє Аральске море, яке зараз майже повністю зникло. Вода відступила метрів на 50. За минулий рік через спеку з озера випарувалося більше води, ніж надійшло. Крім того, на ситуацію впливають штучні озера, які зараз риють підприємці біля плантацій лохини. Вони акумулюють воду, яка раніше надходила до Шацьких озер. У поєднанні з кліматичними факторами це вплинуло на рівень води", – описав ситуацію він. 

Як Аральське море: свіжі фото Світязю, які шокуютьЯк Аральське море: свіжі фото Світязю, які шокуютьЯк Аральське море: свіжі фото Світязю, які шокуютьЯк Аральське море: свіжі фото Світязю, які шокують

І додав, що видовище сумне. 

Довідково: 

Аральське море – безстічне, солоне озеро в Туранській низовині в пустельній зоні на теренах Казахстану й Узбекистану. Із початку 1960-х рівень моря сильно знизився (Сирдар'я і періодично Амудар'я не впадають в озеро); зараз озеро здебільшого пересохло, за винятком найглибших частин; Арал — регіон екологічного лиха. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів