Поділитись:

Як підвищити ефективність читання англійською?*

Четвер, 20 лютого 2020, 13:48

Читання є одним із головних кроків до вивчення англійської, тому сьогодні даємо кілька порад, як зробити його не лише корисним, але й максимально легким і приємним заняттям.

  • Якщо ви вирішили вперше почати читати книгу англійською, оберіть одну з тих, що вже читали українською. Можете також обрати книгу улюбленого автора чи жанру, яку ви давно хотіли прочитати. Таким чином, вам буде простіше зрозуміти про що йдеться, орієнтуватися в контексті тощо.
  • Зрозумійте, для чого ви читаєте текст. Те, як ви читаєте книгу, багато в чому залежить від причин чи мотивації, через яку ви вирішили опанувати текст англійською. Якщо ви чітко знаєте мету – це стимулює до читання. Погодьтесь, всі ми різні і для декого достатньою причиною буде лише те, що це одне з обов’язкових домашніх завдань, а комусь буде набагато приємніше читати, знаючи, що у книги надзвичайно цікавий сюжет і це можна буде обговорити з близькою подругою.
  • Згідно з рекомендаціями мовознавців, найкращим вибором буде книга, в якій ви зустрінете приблизно 25 % невідомих слів. Якщо обрати  надто легку, ви дізнаєтесь мало нового, а якщо дуже важку – велика ймовірність, що, витративши  багато часу на роботу зі словником, вам набридне ця справа і книжка залишиться непрочитаною.
  • Якщо ви розумієте, що на вашому етапі вивчення англійської – прочитати книгу повністю вам буде важко, не варто засмучуватись. Краще почніть  з невеликих текстів, коротких оповідань, цікавих за змістом невеличких історій.
  • Для запам’ятовування більшої кількості нових термінів та фраз, одразу приготуйте записник-словничок. Створіть список невідомих слів та регулярно їх повторюйте. Але пам’ятайте, що головне завдання – зрозуміти загальну суть, тому не намагайтеся зубрити кожне незнайоме слово.
  • Якщо ви попередньо скачаєте словник, то читання книг англійською в електронному режимі стане ще простішим заняттям, оскільки ви зможете виділити нове слово та подивитися переклад (але не забувайте виписувати корисні словосполучення та фрази).
  • Якщо маєте можливість, час від часу читайте книги вголос. Це допоможе вам звернути увагу на вимову (самостійно перевірити, як правильно вимовляти ті чи інші слова, можна з допомогою безлічі електронних ресурсів).
  • Після прочитання книги обов’язково дайте собі відповіді на кілька запитань: чи сподобалася вам книга, яка головна думка та ідея, що було цікаво дізнатися, які моменти викликали трудноші, а що навпаки давалось дуже легко тощо. Спробуйте написати коротке резюме книги англійською мовою.

Впевнені, ви вже почали чи навіть мали можливість переконатися, що завдяки читанню можна не тільки дізнатися багато нового, але також значно підвищити загальний рівень володіння англійською.

А ми нагадуємо, що активно триває набір в навчальні групи, а також запис на індивідуальні заняття в другому семестрі

Будемо раді зустрічі у «Mandarin family club».

Наші контакти: +380 (66) 703 78 73.

3-й поверх, РЦ «Промінь».

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 грудня 2023
08 грудня 2023
27 листопада 2023
24 листопада 2023
22 листопада 2023
09 листопада 2023
07 листопада 2023
04 листопада 2023
13 липня 2023
11 липня 2023