Поділитись:

У Луцьку просять недоторканності для головних ялинок міста (петиція)

П'ятниця, 21 лютого 2020, 13:11
У Луцьку просять недоторканності для головних ялинок міста (петиція)

У Луцьку вкотре просять зберегти ялинки на Театральному майдані, у зв’язку із загрозою їх знищення через реконструкцію Майдану.

Відповідну петицію зареєстрував користувач Нікіта Колесниченко.

«Ялинки, які займають окреме місце і щороку прикрашаються до зимових свят, є невід’ємною частиною зимового періоду міста та центру Луцька. Згідно із проєктом-переможцем щодо реновації центрального майдану, передбачається їх винищення, хоча проти цього виступає чимало лучан, які коментували план проекту. Хоча в цілому, згідно соціологічних опитувань місцевих служб, більшість населення підтримує оновлення, воно при цьому не підтримує ідею зрубу цих ключових для ландшафту дерев», – написав автор петиції.

Також додав, що «потрійна ялинка» є достатньо давньою – їх можна побачити ще на старих фотознімках. При цьому вона тісно асоціюється із архітектурною панорамою, що склалася, є знайомою кільком поколінням лучан. Мало того, Луцька ялинка опинилася на 5 місці серед найгарніших новорічних ялинок 2019-2020 року у конкурсі, що проводило видання Укрінформ.

«Тому прошу забезпечити гарантію недоторканності головних ялинок міста», – звернувся лучанин.

Збір підписів триватиме ще 13 днів.

Нагадаємо, що  лучани вже писали петицію, щодо збереження ялинок, на що у міській раді відповіли, що в проєкті буде напрацьовано варіант облаштування місця для висадки великорозмірної ялинки, яка з часом перебере на себе роль новорічної ялинки міста.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14
20 квітня 2024