Поділитись:

Україна дозволила компанії з "ЛНР" експортувати вугілля

П'ятниця, 01 липня 2016, 11:04

ТОВ Гірничо-збагачувальна фабрика "Центральна", зареєстрована в місті Антрацит (на непідконтрольній Україні території), в травні почала відвантажувати на експорт вугілля-антрацит, отримавши відповідну ліцензію в української влади.

Про це ЛІГА.net повідомили кілька вугільних трейдерів.

ГЗФ "Центральна" зі середини травня почала поставляти вугілля у Словаччину місцевим компаніям. Вартість антрациту на кордоні становить близько $ 80 / тонна (на умовах DAP).

ГЗФ "Центральна" належить Віталію Жарчинському, Наталі Жарчинський і Дмитру Полубатку.

Жарчинский - досить відомий луганський підприємець, колишній член Партії регіонів, яку представляв у міськраді Антрацита. Раніше він також працював помічником народного депутата від КПУ Сергія Гмирі.

Дмитро Полубатко - син луганського підприємця Володимира Полубатка, який раніше очолював футбольний клуб Сталь (Алчевськ). Молодший Полубатко зараз проживає в Києві.

Точні обсяги експорту ГЗФ "Центральна" невідомі. Відповідно до інформації учасників ринку, всього в травні Україна експортувала близько 30 000 тонн антрациту, добутого на непідконтрольних територіях. Це найбільший обсяг експорту дефіцитної марки вугілля з грудня 2014 року. Зараз в Україні спостерігається дефіцит антрацитових вугілля.

Крім ГЗФ "Центральна" експортом антрациту займаються ще інші компаній: ТОВ Інтегралл (Старобільськ, Луганська область), яку очолює Павло Подліпян(він потрапив під українські санкції), ТОВ Ровеньки-Углепостач, що належить Сергію Мельничуку, брату радника так званого міністра енергетики ЛНР Олександра Мельничука.

Експорт антрациту з України підлягає ліцензуванню. Дозвіл на експортні операції видає Мінекономрозвитку за погодженням з Міністерством енергетики та вугільної промисловості.

Надрукувати
мітки:
коментарів