Поділитись:

На Волині хочуть, щоб лікарня у Маневичах теж стала опорною

Вівторок, 25 лютого 2020, 09:33

Депутати Волиньради хочуть, аби Маневицька центральна районна лікарня теж потрапила до списку опорних.

Про це в своїх депутатських запитах написали Іван Киричик та Людмила Кирда, – повідомляє Волинська обласна рада. 

Нагадаємо: Кабмін затвердив перелік опорних закладів охорони здоров’я Волинської області, серед яких немає лікарні у Маневичах.

Однією з головних умов формування переліку є доступність закладів для пацієнтів. Шлях до лікарні не повинен перевищувати одну годину. Відтак депутати вважають, що визначений перелік опорних закладів на Волині абсолютно не враховуваний для отримання медичних послуг жителями Маневицького району, оскільки від абсолютної більшості населених пунктів району можна доїхати автомобільними шляхами відповідно за 1,5 - 2,5 години.

У Маневицькому районі проживає 54 093 людей, понад 14 тисяч – діти, 33 215 жителів району є постраждалими внаслідок катастрофи в Чорнобилі, а також значна частина району належить до зони спостереження Рівенської АС, де в разі надзвичайної ситуації маневицька лікарня однією з перших повинна надати невідкладну медичну допомогу.

На думку жителів району відбір лікувальних закладів області для врахування до переліку опорних проходив непрозоро, зокрема без жодного обговорення у громадському та медичному середовищі. Відтак депутати хочуть звернутися до КМУ щодо врахування до переліку опорних закладів охорони здоров’я у Волинській області КП «Маневицька центральна районна лікарня». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03