Поділитись:

Як переселенцям отримати соцдопомогу: нові правила

П'ятниця, 01 липня 2016, 12:42

В Ощадбанку роз'яснили, що робити біженцям, щоб не залишитися без виплат.

З 1 липня вступає в силу закон, за яким усі виплати, зокрема пенсії, допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПЛ) можна буде отримати тільки через Ощадбанк, – повідомляє "Сегодня".

Як роз'яснили у прес-службі банку, якщо біженець не є їхнім клієнтом, щоб не залишитися без виплат, йому треба зробити три кроки. По-перше, терміново зареєструватися в контакт-центрі Ощадбанку (0-800-210-800), щоб призначили час візиту або підійти для цього в відділення банку за місцем проживання. По-друге, принести паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення або довідку про отримання пенсії, довідку переселенця або документи для отримання соцдопомоги. По-третє, укласти договір і отримати платіжну карту. Тим же, хто вже оформив карту або є клієнтом Ощадбанку, нічого робити не треба до закінчення терміну дії їх платіжної картки.

Перевірки

Також пенсіонерам-переселенцям, які обслуговуються в Ощадбанку, з 1 серпня почнуть обмінювати їх платіжні карти на електронні пенсійні посвідчення з фотографією (ЕПП). Вони одночасно послужать і платіжною карткою. Для отримання ЕПП теж потрібно зробити три кроки. По-перше, звернутися в Пенсфонд за місцем проживання, написати заяву на виготовлення ЕПП, надати копію паспорта та ідентифікаційного та інші документи (трудову книжку, при бажанні, довідки про зарплату до 2001 р.). По-друге, через місяць звернутися до відділення Ощадбанку, вказаного пенсіонером в заяві в Пенсфонд і надати документи (паспорт, код, довідку переселенця). По-третє, укласти з Ощадбанком договір, отримати ЕПП і відразу активувати його в касі.

Упродовж першого року дії електронного посвідчення пенсіонерам потрібно кожні півроку звертатися до відділення, де він його отримав, для обов'язкової фізичної ідентифікації. Далі треба звертатися туди раз на рік. Якщо пропустити термін ідентифікації, виплати призупинять.

Як роз'яснили в Мінсоцполітики, всі ці заходи необхідні, щоб виявити фіктивних біженців і пенсіонерів, які живуть на неконтрольованій території і при цьому отримують пенсії та допомоги.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
09:53
20 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
12:02
14 березня 2024