Поділитись:

Примарні 700 тисяч: на Волині директора держпідприємства судитимуть за махінації

Вівторок, 25 лютого 2020, 11:34

На Волині директора державного підприємства підозрюють у розтраті 700 тис. грн бюджетних коштів.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині. 

Як встановило слідство, у результаті оборудки, реалізованої колишнім директором державного підприємства "Дослідне господарство "Перемога" та керівником приватного підприємства, на розрахункові рахунки суб’єкта господарювання було перераховано 700 тис. грн за договорами, поставки за якими насправді не відбувалися. Для створення видимості цих операцій обидва посадовці складали підроблені документи.

У подальшому керівник приватної фірми легалізував ці кошти, відтак йому повідомлено про підозру ще і в легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом, у великому розмірі.

Остаточно дії колишнього директора державного підприємства кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, керівника приватної фірми – за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 209 КК України. До слова, за вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Виявили факти злочинної діяльності керівників підприємств прокурори спільно зі слідчими Слідчого управління ГУ НП у Волинській області за оперативного супроводження Управління Служби безпеки України в області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів