Поділитись:

Ескпрезиденти Польщі закликали владу допомогти заробітчанам з України

Середа, 26 лютого 2020, 14:55

Уряд Польщі має якомога швидше затвердити довгострокову міграційну політику, що дозволить українцям нормально працювати в цій країні.

Про це йдеться у спільному зверненні до уряду Польщі, яке оприлюднили у вівторок експрезиденти Олександр Кваснєвський і Броніслав Коморовський, – пише Укрінформ. 

"Утримання високого темпу економічного розвитку можливе завдяки мігрантам з України, які обрали Польщу в якості місця роботи, а дедалі частіше – і проживання", – наголошується в заяві.

Підкреслюється, що завдяки присутності українських трудових мігрантів забезпечується конкурентоспроможність польських підприємств.

Як зазначили екс-президенти, з 2020 року Німеччина значно спрощує правила для трудових мігрантів з-за меж ЄС, наслідком чого може стати відтік робочих рук з Польщі, особливо висококваліфікованих фахівців.

"На жаль, в цій сфері ми бачимо відсутність стратегічних рішень польського уряду", – констатують політики.

На їхню думку, через складний міграційного законодавства втрачають польські роботодавці і загалом погіршується імідж Польщі.

"Ми закликаємо негайно зробити кроки до розробки довгострокової міграційної політики у співпраці з експертними центрами, органами місцевого самоврядування та профспілками", – йдеться в зверненні.

Кваснєвський і Коморовський закликали в стислі терміни ввести прозорі адміністративні процедури для громадян України, які хочуть працювати в РП.

За різними даними, в Польщі працює до півтора мільйона громадян України. Як очікується, основи нової міграційної політики Польщі уряд країни оприлюднить через півроку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів