Поділитись:

На Волині псевдоінспектори пропонують підприємцям "порішати" перевірки за 20 тисяч

П'ятниця, 28 лютого 2020, 17:14
На Волині псевдоінспектори пропонують підприємцям

фото ілюстративне 

На підприємства телефонують шахраї, які представляються керівниками управління Держпраці на Волині і вимагають неправомірну вигоду. 

Ситуація загострилася після розміщення на офіційному сайті управління Плану заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) на 2020 рік, – інформують в управлінні. 

До керівників підприємств, де заплановано провести перевірки, телефонують невідомі особи і ведуть переговори від імені начальника управління або ж заступників задля вирішення «питань» про «домовленості» та «лояльність» в процесі проведення запланованої перевірки. Обіцяють «владнати» питання за суму коштів в розмірі 20 тисяч гривень.

Просимо звернути увагу, що одним з номерів телефону, який використовують шахраї, є (066) 00 05 260.

В управлінні нагадують, що під час інспекційних відвідувань роботодавець має право вимагати в осіб, які прийшли для здійснення перевірки, пред’явити службові посвідчення і направлення на проведення перевірки конкретного роботодавця та переписати дані службових посвідчень. Якщо вказані особи відмовляються надати документи, необхідно викликати поліцію для з’ясування їх повноважень.

Співробітники Держпраці, у яких немає службових посвідчень та направлення на проведення перевірки, не мають права здійснювати перевірки. Суб’єкт господарювання має право не допускати осіб, що прибули з метою перевірки, якщо вони не пред’явили вказаних документів.

У разі виникнення підозри слід звертатися до підрозділів Національної поліції або органів Держпраці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів