Поділитись:

5 беззаперечних причин, щоб вивчити англійську*

П'ятниця, 28 лютого 2020, 18:19
5 беззаперечних причин, щоб вивчити англійську*

Чому важливо вивчати нову мову? Якщо мова так важлива, то наскільки важливо вивчати додаткову мову, крім рідної?

У цій статті ми розповімо про 5 причин вивчення іноземної мови і про переваги цього.

Нова мова означає доступ до абсолютно нової культури.

Коли ви починаєте вивчати іноземну мову, то автоматично занурюєтеся в абсолютно іншу культуру. Люди, які спілкуються на різних мовах, можуть читати літературні твори в оригіналі, бути в курсі останніх новин і подій, дивитися кінофільми без субтитрів, а також розуміти тексти пісень, не переглядаючи їх в Інтернеті. Крім розважальної мети, що полягає в зануренні в мовну культуру, ви також можете відкрити для себе унікальну історію, етнічні цінності і різні традиції. Більше того, ви також розширите свій кругозір і знайдете почуття прийняття і поваги до інших національностей.

 З іншого боку, занурившись в нову мову і культуру, ви почнете помічати, як люди спілкуються і висловлюють себе, а також які фрази і жести використовують.

 Розширте кар'єрні можливості.

Хочете піднятися кар'єрними сходами? Або, можливо, ви хотіли б працювати перекладачем? Це всього лише дві причини з безлічі, щоб почати вивчення нової мови і розширити свої кар'єрні можливості.

Ми живемо в постійно мінливому світі, який стає все більш конкурентоспроможним. У зв'язку з цим володіння додатковим мовою – велика перевага, яка може вигідно вирізнити вас на тлі інших кандидатів. Крім володіння кількома мовами, роботодавці також віддають перевагу кандидатам, які володіють такими якостями, як універсальність, амбіції і позитивне ставлення до інших культур. Всі ці якості можна отримати, вивчаючи додаткову мову.

Розвивайте мозок.

Коли ви постійно тренуєтеся, то ваше тіло стає сильнішим і витривалішим. Те ж саме відбувається і з мозком: чим більше ви тренуєте і навантажуєте його, тим він стає більш розвиненим. Було проведено безліч досліджень, які доводять, що вивчення іноземних мов різнобічно розвиває мозок. Володіння кількома мовами покращує пам'ять завдяки великому обсягу граматичних завдань і правил, які необхідно вивчити і правильно застосовувати. З високою впевненістю можна сказати, що в рідній мові словниковий запас також розширюється, а граматика поліпшується.

Люди, які володіють кількома мовами, схильні до розвитку аналітичного мислення і можуть ефективно і швидко вирішувати складні проблеми. Також відзначається розвиток когнітивних навичок (навіть не пов'язаних з мовою). Серед інших покращень: збільшення швидкості ухвалення рішень, покращення навичок аудіювання, а також збільшення тривалості концентрації. Нарешті, і, можливо, це найцікавіше, дослідження показують: у двомовних людей з великою часткою ймовірності знижується ризик розвитку захворювань.

 Подорожуйте світом.

Якщо ви хочете подорожувати заради відпочинку або переїхати в іншу країну, то знання місцевої мови набагато спростить вам життя. Ви зможете спілкуватися з місцевими жителями без мовного бар'єру. Тільки уявіть, як приємно замовляти їжу і напої без сумнівів! Або користуватися транспортом без необхідності занурюватися в словник! Переваги вивчення другої мови очевидні, і ви неодмінно помітите, що місцеві жителі більш привітні, коли ви спілкуєтеся з ними на їхньою рідною мовою.

Вивчення іноземної мови також є відмінним способом познайомитися з новими людьми. Як наслідок: якщо ви вирішите подорожувати світом, володіння додатковою мовою буде величезною перевагою. Припустімо, ви вивчили англійську, оскільки нею спілкуються в багатьох країнах світу. Це дозволить з великим комфортом переміщатися по країнах, оскільки ця мова дуже поширена.

 Знання іноземної мови підвищує впевненість і привабливість.

«Що таке акцент? Це ознака хоробрості», – Емі Чуа.

Покиньте свою зону комфорту! Погляньте страхам в обличчя і ризикуйте! Вивчення іноземної мови допоможе в цьому. Так, спочатку це може здатися страшним, особливо, якщо ви знаєте іноземною мовою тільки кілька слів або фраз, але це відмінний спосіб кинути собі виклик. Чим більше ви практикуєтеся, тим більше вдосконалюєтеся. Як тільки ви почнете помічати свої успіхи, з вашою впевненість почнуть траплятися дива. Це додасть вам не лише впевненості, але і зробить привабливішим як особистість.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 грудня 2023
08 грудня 2023
24 листопада 2023
22 листопада 2023
09 листопада 2023
07 листопада 2023
04 листопада 2023
13 липня 2023
01 липня 2023
28 червня 2023