Поділитись:

Тубдиспансер ніхто не закриває, – голова Волиньради

П'ятниця, 28 лютого 2020, 16:30

Останнім часом поширюється інформація про закриття комунального підприємства "Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр", який в народі традиційно називають ще за старою назвою – тубдиспансером.

Голова обласної ради Ірина Вахович категорично заперечує це і закликає волинян не поширювати фейків. Власник підприємства – громада Волинської області. Представницька влада, тобто Волинська обласна рада, жодних офіційних заяв з цього приводу не робила і не розглядала відповідних проєктів рішень, – наголошують в облраді. 

"На сьогодні комунальне підприємство "Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр" – в пріорітеті фінансування. Воно не закривається, а навпаки буде розвиватися. Адже, починаючи з 2018 року, ми вкладаємо в цей заклад немалі кошти. Маю на увазі капітальні видатки. До цього багато років цій лікарні уваги не приділяли, бо, напевно, в депутатів були інші пріорітетні завдання. В обласному бюджеті 2020 року вже закладено 2,5 млн грн. Зауважу, що цьогорічні кошти будуть спрямовані на ремонт одного з відділень, в якому будуть лікуватися хворі, які наразі перебувають в Поворському фтизіатричному паліативному відділенні. Хворих переведуть в нове відділення з Поворської лікарні тільки після того, коли будуть створені всі умови у відремонтованому приміщенні в Луцьку. Ніхто з цих людей не опиниться на вулиці і ніхто з них не буде позбавлений медичної допомоги. Також дуже прошу не поширювати фейків про те, що сімейні лікарі будуть обслуговувати хворих з туберкульозом відкритої форми", – зауважила голова обласної ради.

Між тим, залишається актуальною проблема фінансування протитуберкульозної служби в ході раеалізації медичної реформи. У зв'язку з недостатнім фінансуванням обласна рада ухвалювала звернення депутатів Волинської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України та Національної служби здоров’я України.

Проте голова обласної ради запевнила, що проблеми, які виникатимуть при реалізації медичної реформи, поступово вирішуватимуться і просить волинян не піддаватися панічним настроям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03