Поділитись:

Рекрутинг, або Як знайти роботу на Волині

П'ятниця, 28 лютого 2020, 17:00

(на фото: Роман Романюк)

У Волинському обласному центрі зайнятості розвивають сучасну форму працевлаштування – рекрутинг.

Про це у п'ятницю, 28 лютого, під час пресконференції розповів директор обласного центру зайнятості Роман Романюк

Концепція рекрутингу полягає у тому, що фахівці служби зайнятості шукають персонал серед незайнятого населення та осіб, які не перебувають на обліку в центрі зайнятості. 

"Є дуже багато людей, які самостійно шукають роботу, не звартаючись до нас. Рекрутери знаходять їх та пропонують відповідні вакансії", – розповідає Роман Романюк. 

"Це дієвий напрям, ним користуються приватні кадрові агентства. Проте вони не можуть конкурувати з нами, адже працюють на платній основі, а ми надаємо свої послуги безкоштовно", – додав він. 

Рекрутинг Волинської обласної служби зайнятості працює у складі сектору організації рекрутингу та партнерства у сфері зайнятості відділу надання послуг роботодавцям ВОЦЗ, відділу ректрутингу Луцького міського ЦЗ, сектору рекрутингу Ковельського міськрайонного ЦЗ та 16-ти фахівців, які здійснюють функції рекрутерів у філіях ВОЗЦ.

Окрім цього, центр зайнятості має амбітні плани щодо впровадження сучасних технологій, зокрема чат-боту в Telegram для допомоги в пошуку роботи.

Разом із цим у службі вже діє ряд електронних сервісів. Перш за все, це інтерактивна карта вакансій Волинської області. Послуга дозволяє отримати інформацію щодо наявності актуальних вакансій залежно від територіального розташування, а також містить дані, умови праці, вимоги до кандидата, обов'язки, графік роботи, контакти рекрутерів тощо. 

Також у центрі зайнятості функціонює унікальний банк резюме, який вміщує в себе 9 534 документів, зібраних із різноманітних джерел. Над його оновленням фахівці працюють щодня. Окрім цього, запроваджено онлайн-анкету пошукача роботи та сервіс відеорезюме (у 2019 році відзняли 626 резюме. Працевлаштували 232 особи). 

(на фото: директор будівельної компанії "Інвестор" Андрій Разумовський)

(на фото: директор ТОВ "СІті кард систем" Яхші Мустафа Садик)

Не забувають у центрі і про більш консервативні методи роботи. Зокрема, фахівці розробили оголошення та розмістили їх у міськом транспорті.

"Це дозволить дізнатися про наші послуги та спростити пошук роботи. Достатньо зателефонувати за номерами, які вказані в оголошенні, або ж, відсканувавши QR-код із допомогою смартфона, заповнити онлайн-анкету", – резюмував Роман Романюк.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів