Поділитись:

У Луцьку запрацювала програма для встановлення лічильників на воду

Понеділок, 02 березня 2020, 13:34

У Луцьку передбачено кошти для фінансування Програми забезпечення ОСББ засобами комерційного обліку на 2019-2020 роки, згідно з якою співвласники багатоквартирних будинків можуть залучити кошти з міського бюджету на встановлення загальнобудинкових вузлів обліку холодної води.

Нагадаємо – встановлення таких приладів обліку є вимогою нового закону про комерційний облік у сфері ЖКГ. Програма співфінанусвання вже діє, – повідомили в Луцькраді. 

Нещодавно на сесії Луцької міської передбачили кошти на програму співфінансування для голів ОСББ у сумі 100 тис грн для встановлення загальнобудинкових вузлів обліку холодної води. Тому головам ОСББ, які бажають зекономити, варто якомога швидше проявити ініціативу і скористатися вигідною можливістю залучення бюджетних коштів на встановлення вузлів обліку.

Для реалізації програми співфінансування голови ОСББ можуть звертатися у сервісний центр обслуговування клієнтів EVODA, що за адресою: пр. Соборності, 25 і залучати кошти з міського бюджету для встановлення приладів обліку на власних будинках. У сервіс-центрі нададуть усю необхідну інформацію, допоможуть оформити заяву на виготовлення проєктно-кошторисної документації та здійснити всі необхідні кроки.

Деталізована інформація щодо комерційного обліку розміщена на сайті КП «Луцькводоканал» в розділі «сторінка споживача» за посиланням: http://www.vd.lutsk.ua/…/komerciynyy-oblik-povidomlennya-pr…

Як діють загальнобудинкові вузли обліку, встановлені КП «Луцькводоканал»

Комерційний облік використаної води, забезпечений підприємством КП «Луцькводоканал», дозволяє не тільки фіксувати точну кількість спожитої в будинку води, але і виявляти можливі підтікання, фіксувати кількість використаних водних ресурсів погодинно в будь-який час доби. Мешканці можуть отримувати цю інформацію, що збирається за допомогою спеціальних «розумних» датчиків, мати точний розрахунок спожитої води по будинку, проаналізувати й усунути зайві витрати.
Луцькі ОСББ успішно встановлюють загальнобудинкові вузли обліку

Деякі ОСББ уже реалізували передбачені законом вимоги і встановили загальнобудинкові прилади обліку. Зокрема у Луцьку, за адресою: Відродження, 20, мешканці за власний кошт самостійно облаштували загальнобудинковий облік комерційної води відповідно до вимог законодавства. Цей приклад підтверджує, що вартість встановлення загальнобудинкових вузлів обліку є цілком прийнятною. Однак оптимально вигідним способом, який доступний лучанам вже сьогодні, є встановлення загальнобудинкових вузлів обліку з ініціативи голів ОСББ із залученням бюджетних коштів за програмою співфінансування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів