Поділитись:

Волинські кіберполіцейські викрили 25-річного молодика, який «шаманив» із онлайн-банкінгом

Понеділок, 02 березня 2020, 13:26

Працівники кіберполіції у Волинській області спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом Луцької міської прокуратури викрили 25-річного чоловіка у шахрайстві.

Про це повідомили у секторі комунікації поліції Волині.

Кіберполіція встановила, що шахрайська схема виглядала так: фігурант підсідав до компаній у закладах відпочинку, знайомився та відпочивав із ними. Потім просив у одного з учасників компанії телефон нібито для здійснення дзвінка. Замість цього у мобільному додатку онлайн-банкінгу за допомогою функції відновлення паролю він змінював фінансовий номер потерпілих на власний. Після чого отримував смс-повідомлення від банку вже на свій номер. Таким чином зловмисник отримував доступ до облікових записів онлайн-банкінгу потерпілих. 

Надалі фігурант, володіючи конфіденційними даними власників цих облікових записів, оформлював онлайн-кредити від різних установ.  

У помешканні фігуранта кіберполіція провела обшук. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти та «чорнові» записи. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Чоловіку повідомлено про підозру. Йому загрожує до восьми років ув’язнення. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів