Поділитись:

Проректор СНУ розповів про "фішки" медичного факультету

Вівторок, 03 березня 2020, 09:55
Проректор СНУ розповів про

Перший випуск медичного факультету Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки творитиме історію власними руками.

Про це розповів проректор з науково-педагогiчної роботи та інновацій Вадим Ульянов в інтерв'ю ІА "Волинські Новини". 

"Не лише студенти навчатимуться, а й ми разом з ними. Ми будемо залучати їх до освітнього процесу, дослухатимемося до них, проводитимемо спільні наради, ми будемо створювати університет разом. Окрім того, матеріально-технічне оснащення намагаємося залучити найкраще. Ми запроваджуватимемо технології інтерактивного навчання, будуть сучасні бібліотеки з точками доступу до літератури в паперовому та електронному варіантах. Студенти будуть мати можливість відчути себе в ролі викладача. Це сучасна технологія: кожен студент отримає тему, яку має підготувати, опрацювати і провести пару, а колеги з групи дадуть йому оцінку, наскільки він глибоко підготувався й наскільки якісно зміг передати матеріал. Тобто фактично ми будемо навчати їх комунікувати – спочатку з колегами, потім із пацієнтами. Думаємо над тим, аби пропонувати їм напівволонтерські програми, щоби вони з перших курсів були долучені до клініки, мали спілкування з хворими на різних етапах, під час якого зможуть відпрацьовувати навички комунікації лікаря та пацієнта. Фактично, це є навички опитування хворого. До речі, це царина психологічного факультету, який дуже зацікавлений у співпраці. Там буде створено курс психології спілкування, що надасть первинні методи налагодження взаємодії лікаря з пацієнтом. На старших курсах ми навчатимемо їх спілкуватися з хворими й коректно пояснювати їм стан здоров’я, щоби людина менш болісно психологічно сприймала свій діагноз. Отже, своїм студентам ми пропонуватимемо максимально якісну й сучасну матеріально-технічну базу, надсучасні педагогічні технології. Це й буде тим фактором, що залучить до нас студентів", – розповів він. 

Із його слів, майбутні медики навчатимуться на третьому поверсі лабораторного корпусу, це більш як тисяча квадратних метрів. Уже визначено, де які кафедри розташовуватимуться, де будуть спеціалізовані лабораторії з новим сучасним обладнанням – гістологічна, анатомічна, фізіологічна, універсальні аудиторії, деканат, бібліотека, зони відпочинку тощо.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів