Поділитись:

У Володимирі виявили три крадіжки газу

Вівторок, 03 березня 2020, 15:50

У лютому працівники АТ «Волиньгаз» розпочали інспектування газопроводів. Перевіряють і виявляють за допомогою приладу-відеозонду несанкціоновані підключення до газової мережі.

Є перші результати – зафіксовані три факти  крадіжок газу, один із них комунально – побутовий споживач на території Володимир-Волинського відділення, – повідомляє пресслужба товариства. 

Відеоінспекція труб здійснюється приладом із вмонтованою компактною відеокамерою, яка проходить по трубі та передає якісне зображення на монітор, одночасно фіксуючи відеозапис. Запустивши зонд всередину, фахівці газового господарства мають змогу у найшвидші терміни відшукати проблемну ділянку та визначити, які роботи та матеріали необхідні для проведення ремонтних робіт.

Найчастіше незаконні підключення до газопроводу здійснюються фізичними особами, яким припинили постачання газу за несплату, або ж охочі підключити будинок чи господарську будівлю без погодження проєкту.

«Виявити таке втручання досить непросто. У більшості випадків це відбувається лише після того, як така несанкціонована врізка призводить до витоку газу та аварійних ситуацій. А така професійна  відеодіагностика дозволяє не лише виявити «врізку», а й показати  до сантиметра точне місце її знаходження, тим самим зменшивши й зайві роботи газовиків», – додав директор технічний АТ «Волиньгаз» Павло Козюк.

Окрім крадіжки газу, «гореспоживачі» наражають на небезпеку себе і оточуючих людей, адже проводять роботи на власний страх і ризик, не дбаючи про безпеку. Всі самовільні врізки в мережу, які виявили газовики, були здійснені з грубим порушенням Правил безпеки систем газопостачання України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 квітня 2024
05 квітня 2024
03 квітня 2024
26 березня 2024
22 березня 2024
21 березня 2024
08 березня 2024
06 березня 2024
02 березня 2024
28 лютого 2024