Поділитись:

Не «Prozorro»: на Волині знайшли порушення під час публічних закупівель

Вівторок, 03 березня 2020, 16:51

Волинські прокурори вимагають визнати недійсним договір про закупівлю робіт за бюджетні кошти на суму 9,6 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волинської області.

Володимир-Волинська місцева прокуратура Волинської області звернулася до Господарського суду області з позовом, аби визнати недійсними договір про закупівлю робіт за бюджетні кошти, укладений із порушенням вимог Закону України "Про публічні закупівлі".

Опрацьовуючи інформацію системи публічних закупівель «PROZORRO», прокурори з'ясували, що один із розпорядників бюджетних коштів Горохівського району ухвалив рішення про укладення договору на проведення робіт на суму понад 9,6 млн грн із суб’єктом господарювання, який запропонував найвищу ціну, при цьому відхиливши інші, економічно вигідніші пропозиції.

За результатами опрацювання інформації, моніторинг цієї закупівлі провело й Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області та встановило низку інших порушень Закону України «Про публічні закупівлі».

Таким чином розпорядник коштів порушив основні принципи здійснення закупівель, визначені у Законі – принципи максимальної економії та ефективності, добросовісної конкуренції та недискримінації учасників – й обмежив права інших потенційних учасників закупівлі.

Відтак у суді прокурори наполягатимуть на визнанні недійсним договору про закупівлю робіт за бюджетні кошти, укладеного із порушенням вимог Закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 березня 2024
11 березня 2024
10 березня 2024
05 березня 2024
04 березня 2024
28 лютого 2024
19 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024