Поділитись:

У Ковелі у двох людей підозрювали коронавірус, але виявили грип

Середа, 04 березня 2020, 09:01
У Ковелі у двох людей підозрювали коронавірус, але виявили грип

У Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України 3 березня поступили термінові повідомлення про реєстрацію у двох громадян Ковеля випадків гострої респіраторної вірусної інфекції та підозри на захворювання COVID-19. 

Про це повідомили у пресслужбі лабораторного центру. 

Як йдеться у повідомленні, система відпрацювала чітко. Відповідно до алгоритмів, оскільки в анамнезі впродовж останніх 14 днів у захворілого була одноденна поїздка до Італії (м. Піадена, зазначене місто знаходиться на відстані  70 км від епіцентру спалаху корона вірусу – район Ломбардії), спеціальною медичною бригадою екстреної медичної допомоги Ковеля хворий разом з донькою, котра захворіла на наступний день, доставлені в обласну інфекційну лікарню.

Лікарями інфекціоністами обом хворим встановлено діагноз «грип типу А», що підтверджено швидкими тестами. Зразки матеріалу направлені в вірусологічну лабораторію ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» та досліджуються методом ПЛР. На момент проведення епідрозслідування  стан хворих середньої важкості. Підозра на COVID-19 відхилена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів