Поділитись:

Гурт Ot Vinta не пустили до Польщі

Неділя, 03 липня 2016, 15:56
Гурт Ot Vinta не пустили до Польщі

Українська громада Польщі протестує проти того, що польські прикордонники не пустили до Польщі український гурт "Ot Vinta" через те, що діяльність гурту нібито становить "загрозу державному ладу і громадській безпеці".

Про це йдеться у заяві голови Об'єднання українців Польщі Петра Тим, – пише Європейська правда.

"У пояснювальній записці (польської прикордонної служби) зазначено, що група являє собою "загрозу для державного ладу і громадського порядку".

Тима нагадує, що в неділю 3 липня Ot Vinta повинен був дати концерт у Варшаві в рамках фестивалю Plac Defilad. Гурт досить відомий у Польщі, адже перед цим він вже понад 20 разів виступав з концертами в цій країні.

Тима нагадує, що перед цим Ot Vinta було заборонено виступати на фестивалі організованому Обʼєднанням українців у Польщі "Ніч на Івана Купала" 2 липня у Перемишлі під час.

Тоді концерт гурту було скасовано через наполягання місцевої організації вболівальників футбольного клубу "Полонія", представники якої звинуватили музикантів у "просуванні бандерівської ідеології".

Українці Польщі вважають, що останнє рішення польської влади є черговим актом антиукраїнської істерії, яка останнім часом нагнітається у польському суспільстві.

"Обʼєднання українців у Польщі з тривогою спостерігає за агресивними діями, спрямованими проти українців у Польщі", – йдеться у заяві.

Тима нагадує, що "минулого року відбулася хвиля руйнування "невідомими" українських памʼяток у Польщі, в тому числі на військовому кладовищі в Пікуличах, що перебуває від опікою Ради охорони пам'яті боротьби і мучеництва".

"Комусь дуже хочеться .. щоб в польсько-українських відносинах не було спокою. І щоб між Республікою Польща і Україною підтримувався стан перманентного напруження, щоб завадити розвитку добросусідських відносин", – наголошує голова Обʼєднання українців у Польщі.

У зверенні також висловлюється припущення, провокування чергової хвилі ненависті до українців має за мету удар по тісній співпраці НАТО з Україною напередодні саміту Альянсу, який має відбутися у Варшаві 8-9 липня.

"Йдеться також про те, щоб продемонструвати світу, що східний фланг НАТО не посилює, а послаблює (Альянс), існування нібито наростаючого конфлікту польсько-українського і польсько-литовського", – йдеться у заяві.

У звʼязку з цим, українці у Польщі закликають польську владу не провокувати подальшого зростання напруження через такі дії, як заборона на вʼїзд музичному колективу.

Надрукувати
мітки:
коментарів