Поділитись:

Пояснили, як бути водіям під час припинення малого прикордонного руху з Польщею

Неділя, 03 липня 2016, 17:51

Українські та польські митники спільно узгодили свої дії щодо перетину кордону українських громадян, які мають транспортні засоби на іноземній реєстрації під час призупинення малого прикордонного руху.

Про це повідомив начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук, – інформує ІА ZIK.

За його словами, на час призупинення Польщею малого прикордонного руху для українців, людей, які мають транспортні засоби на іноземних реєстраціях і протягом п'яти днів повинні перетинати кордон, оформлятимуть українські митники, а поляки просто відправлятимуть назад.

"У нас була зустріч із польськими колегами, де ми обговорювали, як це відіб'ється на громадянах України, зокрема і тих, які мають транспортні засоби на іноземній реєстрації. Було досягнуто згоди, що люди будуть приїжджати до пункту пропуску, українські митники будуть їх оформляти, а поляки повертатимуть назад. І це тільки в тому випадку, коли громадяни не мають візи. Адже можна одночасно мати документи на малий прикордонний рух і паспорт з візою", – пояснив начальник Львівської митниці.

Також очікують суттєве зменшення кількості подорожуючих (осіб, які перетинають кордон). Оскільки значна частина людей, які перетинали кордон, були з угодою про малий прикордонний рух.

"Точно сказати не можна, яка це кількість людей. Я думаю, понад 50% осіб перетинають кордон за угодою про малий прикордонний рух", – зазначив Левко Прокіпчук.

Нагадаємо: Польща тимчасово призупиняє малий прикордонний рух між Україною та в частині, що стосується в'їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Республіки Польща.

Причиною призупинення польська сторона назвала проведення саміту НАТО, а також проведення світових днів молоді у Кракові, які триватимуть до 2 серпня. Відповідно період заборони триватиме від 4 липня до 2 серпня.

Надрукувати
мітки:
коментарів