Поділитись:

В Україні стартує відеофіксація порушень на дорогах: як це працюватиме

Понеділок, 04 липня 2016, 08:56

Під час роботи в тестовому режимі автоматичної системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху штрафи водіям надсилатись не будуть.

Про це повідомив директор департаменту комунікації Національної поліції України Ярослав Тракало, – інформує FINANCE.UA.

"Поки система автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху працюватиме в тестовому режимі, штрафи не будуть надсилатись водіям", – сказав він.

Він повідомив, що в понеділок 4 липня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе офіційно презентують пілотний проект з автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху, після чого система запрацює в тестовому режимі.

Водночас, в яких містах буде запущений пілотний проект і де можна дізнатися про місця розміщення відеокамер Тракало не повідомив, сказавши, що "цю інформацію озвучать міністр і глава Нацполіції, які будуть презентувати цей проект в понеділок".

30 червня Аваков заявив, що невдовзі в деяких містах України будуть запущені локальні системи автоматичної відеофіксації порушень ПДД в тестовому режимі, аби подивитись як ці системи працюватимуть. Повноцінно система має запрацювати на всіх дорогах України тільки з наступного року, але для цього ще необхідно віднайти кошти. Тому, паралельно із запуском автоматичної відеофіксації порушень ПДД в тестовому режимі, МВС планує провести міжнародний конкурс з метою залучення міжнародних компаній для інвестування в цю систему.

Надрукувати
мітки:
коментарів