Поділитись:

В «Устилузі» контрабандист розтрощив півкілограмовий камінь бурштину (фото)

Четвер, 05 березня 2020, 11:37

Громадянин України намагався через пункт пропуску «Устилуг» вивезти великий камінь бурштину, але, побачивши прикордонників, розбив його.

Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

Інцидент стався вчора, 4 березня. Щоб «полегшити» собі перетин державного кордону, чоловік заїхав у пункт пропуску «Устилуг» «зеленим коридором», заявивши, що не має предметів, обов’язкових до декларування, або обмежених до переміщення через кордон.

Однак у прикордонників Львівського загону виникли підозри щодо законності намірів водія. Тому вони додатково оглянули автомобіль «Мерседес».

Прикордонники помітили, що перед оглядом мікроавтобуса водій викинув через загороджувальний паркан камінь коричневого кольору, який під час удару розбився на друзки. Згодом з’ясувалося, що контрабандист планував вивезти з України півкілограмовий камінь бурштину для збуту в Польщі.

Наразі водія 1989 року народження, його транспортний засіб та уламки знеціненого бурштину передали компетентним органам. Крім того, до Нацполіції направили повідомлення для внесення в ЄРДР відомості за ознаками ст. 240-1 ККУ (Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів