Поділитись:

Легальні працівники принесли бюджетам Волині майже 700 мільйонів

П'ятниця, 06 березня 2020, 09:03

Завдяки найманим працівникам, котрі працюють легально, протягом січня-лютого 2020 року до бюджету надійшло 698,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Сума сплаченого ПДФО на 14 відсотків перевищує аналогічні показники минулого року, – повідомляють у ГУ ДПС на Волині. 

«Незважаючи на традиційну для початку року невисоку ділову активність, в області спостерігаємо позитивну тенденцію зі сплати податку на доходи фізичних осіб. А це означає, що представники соціально відповідального бізнесу підвищують оплату праці та дбають про інтереси держави. Якщо ж врахувати, що частина сплаченого ПДФО зараховується до місцевих бюджетів, питання офіційної зайнятості повинно бути пріоритетом і для органів місцевого самоврядування», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Посадовець підкреслив, що зі свого боку фахівці податкової служби вживають максимум заходів з тим, щоб практика зарплати в «конвертах» відійшла у минуле.

«Саме інформація про можливе використання нелегальної робочої сили від керівників громад може стати підставою для проведення перевірки фахівцями ДПС спільно з представниками Держпраці. Тож, очікуємо, що керівники громад будуть максимально уважні до діяльності бізнес-структур на території громади та до питання оформлення найманих працівників», – зазначив Олег Гирикович.

Не менш важливий ресурс наповнення бюджету – залучення до декларування доходів громадянами, – наголошують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, що з 1 січня 2020 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2020 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Правильно заповнити і подати декларацію про доходи громадянам допоможуть фахівці ДПС у Центрах обслуговування платників. З графіком роботи Центрів обслуговування платників можна ознайомитися на субсайті територіальних органів ДПС у Волинській області за адресою vl.tax.gov.ua в банері «Центри обслуговування платників».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
01 лютого 2024
30 січня 2024
05 січня 2024
04 січня 2024
15 грудня 2023
10 листопада 2023
08 листопада 2023