Поділитись:

Як український агробізнес підкорює світ

Понеділок, 04 липня 2016, 13:48
Як український агробізнес підкорює світ

Продовольча безпека залишається одним із найбільших викликів майбутнього. За останні десять років зростання виробництва злакових склав 20 %, проте все одно більше 800 млн чоловік голодували або відчували нестачу продуктів харчування.

Про це пише український журнал "Економіст".

"Не виникає жодних сумнівів щодо стратегічного значення України у вирішенні питання глобальної продовольчої безпеки. У 2015 році ключовим для України залишався сектор зернових, що становить чверть валової продукції АПК, і має високий експортний потенціал. Кукурудза, пшениця і ячмінь становлять близько 95 % експортованих Україною зернових, а разом міжнародна торгівля зерновими приносить країні близько 6 млрд доларів щорічно. Майже 90 країн світу імпортують українське зерно, так в 2015/16 МР Україна зайняла сьоме місце на міжнародній арені з виробництва пшениці, шосте з її експорту, сьоме з виробництва кукурудзи, і четверте з її експорту", – вважає старший економіст регіонального офісу FAO в Європі і Центральній Азії / FAO Investment Center Кайрат Нажмедінов.

Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий запевник, що Іран збирається імпортувати з України весь різновид аграрної продукції. Він зазначив, що Іран є одним з найактивніших гравців, з якими Україна проводить переговори.

Україна також зацікавлена в активній співпраці з Іраном, тим більше що його цікавить весь спектр аграрної продукції, а не виборчі позиції. Кутовий підкреслив, що Іран може стати найбільшим партнером України в агропромисловій галузі, так як зацікавлений в тому, щоб забезпечити власну продовольчу безпеку.

Окрім того, "Мілкіленд-Україна", яка є дочірнім підприємством групи "Мілкіленд", уклала перший контракт на експорт сухих молочних продуктів в КНР. Активи підприємства поширюються на Україну, Росію та Польщу.

Зі слів головного виконавчого директора ТОВ "Мілкіленд-Інтермаркет" Сергія Кисельова, контракт слід розцінювати як перший крок на ринок Китаю, який є дуже багатообіцяючим. Раніше стало відомо, що п'ять підприємств, підконтрольних концерну, пройшли відповідні перевірки і отримали дозвіл на експорт сирів та іншої молочної продукції, підтвердивши відповідність продукції сертифікації та акредитації КНР.

Таким чином, український агропромисловий бізнес продовжує активну експансію на світові ринки, зокрема на Ближній Схід та Азію, з метою компенсувати втрати ринків СНД та складність в просуванні на європейському ринку.

Надрукувати
мітки:
коментарів