Поділитись:

"За цим стоїть "Россотруднічество", – депутат назвав винних у цькуванні волинського співака

Неділя, 08 березня 2020, 10:21

Депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик відбвідав 12-річного волинянина, якого цькували за виконання пісні "Смуглянка" на пісенному конкурсі у Лондоні. 

Про це він написав на своїй сторінці у "фейсбуці". 

"Аби поставити крапку в численних спекуляціях і припинити потік брехливих звинувачень, відвідав домівку юного співака Максима Ткачука на своїй рідній Турійщині. Раніше ми бачилися з ним та його бабусею на Вовчаку – місці, де зродилась УПА, де юний Максимко виступав із патріотичним репертуаром. Безумно, це – талановитий і наполегливий хлопець, який прагне себе зреалізувати і який справді потребує нашої підтримки й допомоги", – зазначив він. 

"Застав удома не лише Максима та його бабусю Ларису Володимирівну, а й маму Наталію, яка саме навідалася з Києва. Спілкувалися доволі довго. Спільно обговорили резонансну ситуацію, що сталася в результаті пісенного конкурсу в Лондоні, де перед Максимом з бабусею поставили жорстку умову: співати російською. Природньо, що дитина хотіла проявити себе, спробувати сили на міжнародному рівні. Ледве зібрали гроші на поїздку, а про прихований підтекст такої умови навіть не думали. Про те, що за всім цим стоять пропагандисти з «Россотруднічества», вони не знали, інакше, кажуть, на таке б не погодилися. Тепер розуміють, як брутально їх підставили. Своє обурення з цього приводу бабуся Максима згодом висловила телефоном члену журі Сандрі Лісовській, яка, м’яко кажучи, використала їх у своїх пропагандистських цілях.

Переконались, як підступно діють пропагандисти «русского міра», намагаючись пересварити нас, українців. Прикро, що й нібито свої, доморощені українці, їм у цьому допомагають. Адже роздутий не надто доброчесним телеканалом міф про «цькування хлопчика-сироти» – наочний приклад того, як у соцмережах потім «розганяють» брехню, що обростає все новими вигадками, породжуючи ще безглуздішу брехню. Використовуючи ось такі брудні методи боротьби з політичними конкурентами. Тепер маємо з цією родиною спільне розуміння того, яка тотальна гібридно-інформаційна війна ведеться проти українців, – зазначив депутат. 

Окрім цього, він висловив здивування, що хлопець немає умов для розвитку у рідному Турійську. 

"Дивно було також чути, що Максимко сьогодні має сприяння у своєму творчому розвитку в сусідньому місті Ковелі, але позбавлений його в рідному Турійську. Бо селищна влада, кажуть у цій родині, їх не злюбила і допомагати не хоче. Будемо допомагати цій родині долати труднощі, як і належить землякам. А «буйні голови» й чужинські ботоферми попрошу стишити свій запал і більше не чіпати цю родину. Воно вже не діятиме. Ми в своїй українській хаті самі в усьому ладні розібратися – без чиїхось огидних та брехливих оцінок і кліше", – резюмував він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів