Поділитись:

Ковельчанин переплутав камери схову і постав перед судом

Вівторок, 10 березня 2020, 11:05

 

У Ковелі чоловік похилого віку переплутав камери схову і забрав з магазину не свої речі. Коли повернувся, аби віддати не свої продукти, на нього вже чекала поліція.

Про це йдеться на сайті проКовель.

Чоловік в обідню пору зайшов у магазин "Економ Маркет", що по вулиці Брестська, аби там отоваритися. А оскільки сюди зазирнув уже з пакетами різного краму, то вирішив їх залишити в камері схову у магазині.

Купивши все, що потрібно було, він спокійно підійшов до шафи зберігання, вставив у замок ключ, відкрив дверцята, вхопив пакети і пішов додому. І лише через деякий час побачив, що в руках зовсім не його пакунки. Тоді вирішив негайно повернутися назад  у магазин і обміняти чужі пакети на свої, але там на чоловіка вже чекала поліція. Бідолаха намагався пояснити правоохоронцям, що через його неуважність трапилася плутанина. Втім поліцейські були іншої думки і вже ставили у вину ковельчанину злочин - викрадення чужого майна, що веде за собою адміністративну відповільність. 

У ході досудового розслідування було встановлено, що пенсіонер у чужих пакетах із камери схову поцупив продукти харчування, близько 2,5 кілограма м’яса свинини. Загалом завдав збитків потерпілому на суму 200 гривень. 

У суді обвинувачений свою вину у вчиненні правопорушення визнав частково. Пояснив, що помилково відкрив іншу камеру схову тим самим ключем, а пакети, що забрав, були схожі на його, які залишилися в сусідньому відділенні. У вчиненому розкаявся і попросив суворо його не карати.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Петро Бойчук, з`ясувавши обставини справи та дослідивши наявні докази, прийшов до висновку, що вчинене чоловіком адміністративне правопорушення суттєвих наслідків не має, оскільки потерпілому завдану майнову шкоду в розмірі 200 гривень відшкодовано, а факт дрібної крадіжки мав місце у зв`язку з несправністю камери схову. 

 У результаті постановив звільнити від адміністративної відповідальності обвинуваченого у зв`язку з малозначністю вчиненого правопорушення, обмежившись щодо нього усним зауваженням. І закрив провадження у справі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
23 березня 2024
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
08 березня 2024
06 березня 2024
13:06