Поділитись:

Екран — ахіллесова п'ята смартфонів Xiaomi*

Вівторок, 10 березня 2020, 14:07
Екран — ахіллесова п'ята смартфонів Xiaomi*

Дисплей (екран) сучасного телефона вважається самою крихкою деталлю. Справа в тому, що площа скління смартфонів сягає мало не 50% від загальної поверхні всього пристрою. А це значить, що навіть несильне падіння або удар можуть принести користувачеві масу незручностей, пов"язаних з подальшою експлуатацією гаджета і його неминучим ремонтом.

Тріснутий екран на смартфон Xiaomi: що робити, чи можна його полагодити?

Тріснутий екран — це справжнє прокляття для власників смартфонів Xiaomi. Справа в тому, що пошкодження цього елемента пов"язане з високими фінансовими витратами. Перевіримо, чи можна виправити такий дефект з мінімальними вкладеннями!

Тріснутий екран — поширена проблема

В даний час виробник встановлює тачскріни для телефонів Xiaomi , виготовлені за технологією Gorilla Glass. Теоретично вони протистоять появи подряпин і пошкоджень. Насправді ж падіння навіть з невеликої висоти іноді призводить до серйозного пошкодження дисплея. І чим вище ціна телефону, тим більше ціна будь-якої послуги, тому багато людей тремтять при думці про пошкодження сенсорної панелі.

Симптоми, що вказують на ушкодження тачскріна

Основною ознакою пошкодженого екрана є характерна поломка, яку зазвичай називають "павутиною". Буває, що телефон після падіння продовжує працювати і користувач може використовувати свій смартфон нормально. Набагато гірше, коли телефон повністю або частково відмовляється реагувати на дотик. Це ознака того, що сенсорне скло було пошкоджено і воно потребує заміни.

Що робити у випадку, якщо тріснув екран?

Як у випадку розбитого скла, так і в разі пошкодження дисплейного модуля, необхідно придбати відповідну запчастину. Люди, які люблять все робити своїми руками, можуть придбати готові комплекти з інструментами для самостійного відновлення екрана. Однак ви повинні бути дуже обережні, тому що в результаті необережних дій можна пошкодити інші елементи в телефоні. Звичайно ж, заміна тріснутого скла телефона в професійному сервісі буде найкращою ідеєю.

Як захистити свій телефон від можливих пошкоджень?

Коли ви купуєте новий телефон Xiaomi, багато магазинів пропонують розширену гарантію. Разові витрати здаються великими, але в кінцевому підсумку вони вигідніше, ніж заміна всієї панелі. Заміна дисплея в багатьох флагманських моделях може перевищувати 100 доларів. У разі пошкодження пристрою просто поверніть телефон в магазин, а через кілька днів заберіть в ідеальному стані. Найчастіше виробники вирішують замінити смартфон на абсолютно нову модель, ніж робити його ремонт.

Загартоване захисне скло

Це дешевий, але ефективний захист від пошкоджень екрана на телефоні Xiaomi. При виборі аксесуара економити не варто. Скло більш високого класу пом"якшить падіння, і збереже дисплей в цілості й схоронності. Звичайно, це не дає 100% захисту від падіння, але значно збільшує шанси, що пристрій залишиться неушкодженим. Як показує практика, замінити захисний аксесуар коштує чи не в 10 разів дешевше, ніж дисплей смартфона, тому перш ніж використовувати пристрій без будь-яких "читов", сто разів подумайте.

Надрукувати
мітки:
коментарів