Поділитись:

Провітрювання, прибирання, дезінфекція: як обробляють луцький транспорт (фото, відео)

Середа, 11 березня 2020, 14:00
Провітрювання, прибирання, дезінфекція: як обробляють луцький транспорт (фото, відео)

Через ймовірну загрозу зараження коронавірусом, грипом та ГРВІ із усіма перевізниками Луцька провели роз’яснювальні роботи.

Про це розповів Суспільному начальник управління транспорту та зв'язку Луцької міської ради Володимир Степанов.

Тролейбуси та маршрутки Луцька обробляють дезінфікуючими засобами на базі луцького підприємства електротранспорту.

Провітрювання, прибирання, дезінфекція: як обробляють луцький транспорт (фото, відео)

"Щоденно очинаючи з 19 години і до 5 ранку у кожному тролейбусі – вологе прибирання, а також проводиться дезінфекція поручнів методом протирання. На 10 літрів води дається 20 грамів розчину. Працівники, які проводять дезінфекцію працюють у відповідних засобах. Мають бути захищенні очі тощо. Ми проводимо дезінфекцію 44 тролейбусів за добу і 21 автобуса, який від нашого підприємства виїжджає на маршрути міста", – розповів головний інженер Луцького підприємства електротранспорту Володимир Бабич. 

Окрім дезінфекції громадського транспорту, спеціальний розчин видали двадцяти п’яти контролерам. Він захищає руки упродовж 3-х годин. Нині, зазначив головний інженер, вимагають, аби водії робили провітрювання та вологе прибирання на кінцевих зупинках транспорту. 

"Крім того, на кінцевих зупинках водії тролейбусів отримали розпорядження, у зв’язку з епідемією коронавірусу, проводиться провітрювання салонів тролейбуса", – розповів він. 

Водій тролейбуса Микола прізвища свого не називає. Пояснив: на кінцевій зупинці щоразу робити вологе прибирання немає змоги. Салон провітрює обов’язково. 

Начальник міського управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов розповів, що у зв’язку з підтвердженим випадком захворювання на коронавірус в Україні, із усіма луцькими перевізниками провели роз’яснювальну роботу.

"Відповідно до договорів, що укладені із перевізниками, там є пункт 2.2.6. у договорі, який вказує, що перевізник при настанні епідемії грипу чи іншого вірусу, перевізник зобов’язаний проводити щорейсові протирання поручнів у транспорті на кінцевих зупинках. Після того як в Україні був зафіксований один випадок захворювання на коронавірус направили листи перевізникам задля нагадування про те, що вони згадали про цей пункт договору. У нас перевізників є 12. Більшість з них користуються послугами мийки підприємства електротранспорту", – пояснив він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів