Поділитись:

Сільрада на Волині дозволила агітувати у заборонених законом місцях

Понеділок, 04 липня 2016, 16:45

У Пнівненській сільській раді Камінь-Каширського району на Волині прийняли рішення про відведення місць для розміщення передвиборної агітації, що суперечить закону.

Про це стало відомо спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА.

Рішення виконавчого комітету Пнівненської сільської ради про відведення місць та обладнання стендів передвиборчої агітації для проміжних виборів до Верховної Ради України у 23-му окрузі було підготовлене з порушенням строків та дозволяє агітацію у тих місцях, які заборонені законом.

Зокрема, відповідне рішення виконавчого комітету датоване не 17-им травня, як того вимагає закон, а 8-им червня.

Відповідно до ч. 12 ст. 107 закону України "Про вибори народних депутатів України" місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування не пізніш як на наступний день після опублікування Указу Президента України про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України або рішення Центральної виборчої комісії про призначення виборів відводять місця у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації.

Крім того, у рішенні виконавчого комітету сільської ради № 17 "Про відведення місць та обладнання стендів передвиборної агітації виборів депутатів до Верховної Ради України" ідеться про те, що для розміщення матеріалів передвиборної агітації відведено дошку оголошень біля СБК с. Пнівне, ЗОШ с. Волиця (коридор), ЗОШ І ступеня с. Волиця (коридор), ЗОШ І-ІІІ ступеня с. Пнівне (коридор), ЗОШ І-ІІ ступеня с. Соснівка (коридор), адміністративне приміщення сільської ради (коридор). Цим же рішенням заборонено розміщення матеріалів передвиборної агітації у місцях, непередбачених законом.

Надрукувати
мітки:
коментарів