Поділитись:

Неугодна "Смуглянка": як Кремль втягнув 12-річного волинянина в пропагандистські ігри

Четвер, 12 березня 2020, 14:32

Юного волинського співака Максима Ткачука і його бабусю використовували в кремлівських пропагандистських іграх. 

Про це пише у своєму матеріалі для "Ділової столиці" Лариса Волошина. 

Проросійські медіаресурси в Україні розганяють інформацію, що націоналісти цькують 12-річного Максима Ткачука. Розповідається, що юний волинянин просто заспівав пісню "Смуглянка" на міжнародному конкурсі і був одягнений в червоноармійську гімнастерку і пілотку. А ще про те, що цькування почав депутат Волинської облради від "Свободи" Олександр Пирожик, звернувши увагу на виступ української дитини на міжнародному конкурсі, присвяченому чомусь "Великій перемозі". І чомусь в Лондоні. Журналістка зазначила, що це був вдалий"закид", над яким попрацювали в Москві. 

Навряд 12-річний Максим щось робив чи не робив навмисно, аби пропагувати "рускій мір". Як і його бабуся, яка виховує онука одна в українському райцентрі, навряд могла самостійно купити костюмчик червоноармійця на свою пенсію. Хтось інший проспонсорував саме таку подачу пісенного матеріалу. Хтось знайшов Максима і запропонував поїхати заспівати в Лондон. А відмовитися від такої привабливої ​​пропозиції небагатій бабусі, яка самостійно виховує талановитого онука, було, ймовірно, не під силу. І через природне прагнення вхопитися за рідкісний, а, може, і єдиний за все життя шанс відвідати Лондон, а також через нерозуміння, навіщо насправді їх з онуком туди звуть і кому це буде вигідно, – йдеться у матеріалі. 

Цікаво, що до розкручування цієї теми підключилися дуже серйозні пропагандистські ресурси: про цькування хлопчика пишуть всі російські видання. Зірки російської сцени запускають загальносвітові флешмоби, закликаючи всіх виконувати "Смуглянку" на знак солідарності з українською дитиною.

Що стосується "престижного пісенного конкурсу Stars of the аlbion в Лондоні", то тут зовсім цікаво. Його засновницею і директором є Євгенія Терентьєва – композиторка, піаністка, продюсерка. Однак на сайті "Вісник палати російськомовних громад Великобританії" теж можна знайти якусь Євгенію Терентьєву – володарку "Королівської нагороди" та "Великої золотої медалі ім. Франца Кафки". Зокрема, повідомляється, що вона брала участь у музично-літературному спектаклі, присвяченому 100-річчю Жовтневої революції.

"Представник буржуазної аристократії Євгенія Терентьєва виконувала старовинні російські романси, наповнені джерельною чистотою і піднесеністю почуття", – йдеться в замітці. А ще на сайті "Вісника російськомовних" є фото цієї жінки, яка схожою на ту Терентьєву, яка красується на сайті конкурсу "Зірки Альбіону". Там же величезна кількість вітальних послань співвітчизникам за підписом російських депутатів Держдуми і Сергія Лаврова. Російські офіційні особи бажають британським російськомовним успіхів на службі батьківщині.

Те, що дитину і його бабусю просто використовували, очевидно навіть для тих, хто поширює байку про "страшних націоналістів". Схоже, ми стали свідками запуску чергового сиквела "розп'ятого хлопчика", яким російські пропагандисти та їхні посібники намагаються розігнати ненависть до українців. За жінками і дітьми, як і було обіцяно, – йдеться у матеріалі. 

"Офіційний український ідеологічний маятник хитнувся в бік "руского міра" після того, як основною ідеєю оновленої України стала "яка різниця". Телеканали, пов'язані з російськими грошима, повернули в ефіри радянські фільми, російських виконавців, а з ними й імперські смисли про "один народ", – зауважила журналістка. 

Справжні націоналісти воюють з російським окупантом. Їм ніколи ганятися за дітьми по інтернету і пісенних конкурсах. Добровольці і українські військові регулярно підгодовують бабусь і дітей, які опинилися в нестерпних умовах на Сході країни. Недавній випадок обстрілу російськими найманцями машини ЗСУ, яка привезла продукти жителям "сірої зони", тому підтвердження. Про це воліють мовчати ті, хто зараз начебто стурбований долею маленького Максима. Насправді ці сили розраховують, що якомога більше число українців, обурених голослівними звинуваченнями, виллються у гнів на дитину і його бабусю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів